Política

El govern espanyol promet una participació “activa” de Podem a les institucions si hi ha acord

Celáa insisteix que no hi haurà un govern de coalició i aposta per “fórmules de cooperació potents”

L’executiu manté l’“esperança” malgrat les diferències i veu “espai per recórrer”

La ministra portaveu en funcions del govern espanyol, Isabel Celaá, creu que encara hi ha motius per a “l’esperança” en les negociacions entre el PSOE i Unides Podem per a la investidura de Pedro Sánchez com a president de l’executiu. Tot i que els socialistes mantenen la porta tancada a un govern de coalició, l’executiu promet a la formació morada una participació “activa i potent” en la futura administració si hi ha pacte.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres, Celaá ha reiterat que “no hi haurà govern de coalició” amb Unides Podem “tal i com es va oferir al juliol”. No obstant això, ha assenyalat que damunt la taula de negociació hi ha “fórmules de cooperació importants” que permetin una participació “activa i potent” del partit liderat per Pablo Iglesias en un eventual executiu de Sánchez.

Celaá ha defensat la “tercera via” que ofereixen els socialistes i la “triple garantia” que ofereixen a Podem per al compliment de l’acord: des del govern, parlamentària i des de la societat civil.

En aquest sentit, la també titular d’Educació en funcions ha destacat que s’ha ofert a Unides Podem una “participació activa” en “alts càrrecs” d’òrgans públics “que no són govern però representen l’Estat”.

Malgrat les diferències constatades en les més de quatre hores de reunió que els equips negociadors de les dues formacions van mantenir ahir dijous, l’executiu considera que “hi ha espai per recórrer” i confia que aquest “compendi” ofert a Podem permeti recuperar la “confiança” perduda entre les dues parts.

La portaveu ha recordat que sempre que es negocia hi ha d’haver un guany per part de les dues parts. “Es guanya posant en marxa un programa obert i progressista que millora la vida de la ciutadania acompanyat d’una triple garantia? No puc concebre que un partit d’esquerres no consideri això com un guany”, ha dit en al·lusió a la formació de Pablo Iglesias.

“Vam guanyar les eleccions. No volem unes altres eleccions. Volem que hi hagi govern i estem a l’espera que Unides Podem se sumi a aquesta intenció. Si Unides Podem vol, hi haurà govern”, ha sentenciat.

Segons Celaá és important que el govern estigui fort per encarar els reptes de la tardor i ha citat entre d’altres, la sentència de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Multen Trump per no acatar l’‘ordre mordassa’ durant el seu judici penal

barcelona
política

Expedient de la JEC al conseller Balcells

barcelona
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
estat espanyol

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegura que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL