Política

política

formació de govern

Rajoy es reafirma i no renunciarà a la investidura

Alerta del perill dels populismes

Sánchez insta C's i Podem a no donar una nova oportunitat al candidat del PP

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no es dóna per vençut. En una conversa informal amb els periodistes durant el viatge cap a Hangzhou (Xina), on assisteix a la cimera del G-20, Rajoy va assegurar que ni farà un pas enrere ni renunciarà en cap moment a intentar ser investit i evitar unes terceres eleccions, per una raó “purament democràtica”
i perquè considera que
el líder del PSOE, Pedro Sánchez, no pot construir una alternativa.

En conseqüència, i tot i admetre que pot semblar impossible que Sánchez canviï d'actitud i li permeti ser reelegit, seguirà intentant convèncer-lo i pretén tornar-se a posar en contacte amb ell després dels comicis gallecs i bascos del 25-S, perquè creu que la col·laboració del PSOE és l'única opció que hi ha. Rajoy no es planteja donar pas a un altre candidat del PP com reclamen algunes veus, i va dir que ni Sánchez ni Albert Rivera, de C's, li han fet aquesta proposta en persona. Pel que fa a la possibilitat que el líder del PSOE intenti construir una alternativa amb les “forces del canvi” –Podem i C's–, va admetre que aritmèticament és possible, però que no ho veu factible. Precisament, en la cimera del G-20, Rajoy va enarborar la bandera de
la por i va alertar dels populismes –en al·lusió a Podem– com l'enemic del creixement econòmic.

El socialista Sánchez, de precampanya al País Basc, va reiterar el seu oferiment a C's i Podem. Després de dir que no vol noves eleccions, va demanar a les “forces del canvi” que no donin una nova oportunitat a Rajoy. C's, però, rebutja obrir negociacions amb la formació morada. També al País Basc, Rivera va defensar que la solució continua sent una entesa entre el PP i el PSOE amb la mediació del seu partit, i va desafiar Rajoy i Sánchez a retirar-se si no són capaços de dialogar.

De Guindos considera injust vetar Soria

El ministre d'Economia en funcions, Luis de Guindos, va defensar ahir l'elecció de l'exministre Manuel Soria per a un càrrec executiu al Banc Mundial. Va considerar que negar-li aspirar al càrrec seria il·legal i injust. També ho va considerar injust el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, que va assenyalar: “Si un funcionari no pot tornar a ser funcionari, això què és?” Tant Rajoy com De Guindos van admetre que sabien des de l'estiu que Soria aspiraria a aquest lloc i es van desentendre de l'elecció dient que no és un càrrec polític, sinó administratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañón
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

Referèndum: com, quan i per què

Referèndum: com, quan i per què

Barcelona
ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra

Dividits pel topall al lloguer

Barcelona