Política

parlament

debat

El President anuncia que convocarà 7.000 places de funcionari en tres anys

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat el discurs al debat de política general per anunciar que els pressupostos que el Govern aprovarà en vista al 2017 preveuen la convocatòria de “7.000 llocs de treball” dins la funció pública de l'administració de la Generalitat. Segons han explicat fonts del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, aquests 7.000 llocs de treball es convocaran en un termini màxim de tres anys i serviran, en la gran majoria de casos, per cobrir baixes per jubilació o mort, per tant, no s'incrementarà la xifra total de funcionaris.

Puigdemont ha detallat que la nova convocatòria serà per a 2.500 metges, infermers i infermeres; 2.000 mestres; 500 Mossos d'Esquadra ; 150 bombers; i 300 llocs de personal tributari, la major part per treballar a l'Agència Tributària de Catalunya. “Majoritàriament són places de serveis essencials, que formaran part de l'administració catalana que volem de present i de futur”, ha conclòs el president.

La convocatòria de noves places servirà principalment per cobrir les que han anat quedant vacants.. Tot i que en algun cas com és el cos dels Mossos d'Esquadra es produiran reassignacions de places dins del Departament d'Interior per poder convocar-ne 500.

L'última convocatòria per a funcionaris es va aprovar en els pressupostos del 2015, que preveien 1.230 places en tres anys, principalment per a bombers i personal de l'Agència Tributària de Catalunya. Els pressupostos del 2016, que no es van arribar a debatre al Parlament pel rebuig de la CUP, incloïen la convocatòria de 3.000 places. I en el primer govern presidit per Artur Mas també hi va haver convocatòria de places per a funcionaris. Va ser el 2011 i anaven dirigides a docents i Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona