Política

parlament

procés sobiranista

Majoria pel referèndum

El Parlament insta el Govern a convocar un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya com a màxim el setembre de 2017

CSQP dóna suport a la defensa del càrrecs electes perseguits per la justícia espanyola

Un pas més i amb petjada ferma. Avui el Parlament de Catalunya ha votat gràcies a la folgada majoria que formen Junts Pel Sï i la CUP a favor d'instar el Govern de la Generalitat a convocar un referèndum vinculant sobre l'autodeterminació de Catalunya “amb un pregunta clara i de resposta binària” com a màxim el setembre de 2017. El resultat de la votació ha provocat que els diputats i diputades d'ambdós partits s'hagin posat dempeus i hagin aplaudit la resolució. Els representants de Catalunya Sí Que Es Pot s'ha abstingut, mentre que el PP, Ciutadans i el PSC no han votat, per considerar que la proposta no podia presentar-se al plenari perquè contravenia la legalitat marcada pel Tribunal Constitucional.

Tanmateix ha prosperat una resolució de CSQP que reclama un referèndum “amb efectes polítics i jurídics reals, que tingui el reconeixement previ de la Unió Europea”. El text, com l'ha aprovat per JxSí i la CUP no parla explícitament de condicionar la votació a un pacte amb el govern espanyol però proposa “impulsar les iniciatives necessàries davant l'Estat per fe-lo possible”. O sigui, que es faci tot el que es pugui per tal que el referèndum sigui pactat amb l'Estat. La moció ha sumat 73 diputats, els de Junts pel Sí i Catalunya Sí Que Es Pot mentre que la CUP s'ha abstingut i la resta de formacions han votat en contra.

On han fet causa comuna Junts Pel Sí, CSQP i la CUP ha estat en la moció que compromet la Generalitat a defensar qualsevol càrrec electe que hagi d'anar al jutjat per haver defensat el dret a l'autodeterminació, inclosos els ajuntaments (en molts casos requerits per la delegació del govern espanyol a Catalunya). El text incloïa una menció específica a Artur Mas i les exconselleres Rigau i Ortega, així com a la presidenta del Parlament, els membres de la Mesa i els representants de la CUP Montse Venturós i Joan Coma. Denou socialistes, Ciutadans i populars hi han votat en contra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona