Política

POLÍTICA

Cospedal: “Qui es creu que està per sobre de la llei i vol saltar-se-la, al final se li girarà en contra”

La secretària general del PP retreu als partits sobiranistes les dificultats per arribar a acords en matèria econòmica

Xavier García Albiol acusa C's i PSC de tenir “síndrome d'Estocolm” amb els independentistes

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha llançat aquest diumenge un avís a la Generalitat i als líders del procés en plena ofensiva judicial pel 9-N i el debat de la desconnexió al Parlament. “Qui es creu que està per sobre de la llei i vol saltar-se-la, al final se li girarà en contra”, ha vaticinat Cospedal, en el míting de cloenda de l'Escola de Tardor del PP de Catalunya a Cambrils. “I no tinc cap dubte que això acabarà passant als qui des de la Generalitat estan dient a la gent que no han de complir la llei”, ha continuat la secretària general del PP.

I, en aquest context, ha volgut retreure als partits sobiranistes que no tinguin cap problema “en posar-se d'acord amb els seus deliris rupturistes” i en canvi sigui més difícil arribar a acords en matèria econòmica. “Pacten allò impossible i no actuen en allò necessari”, ha sentenciat Cospedal.

Per la seva banda, el coordinador general del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, ha aprofitat per carregar contra C's i PSC acusant-los de tenir “síndrome d'Estocolm” amb els independentistes. Així doncs, Albiol ha reclamat a Inés Arrimadas, líder de Ciutadans al Parlament, una “miqueta més de nervi” en la defensa dels principis i ideals que comparteixen els seus dos partits.

“A vegades estan abduïts pels nacionalismes”, ha lamentat Albiol, que ha reclamat a Arrimadas i també al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que no caiguin en la “trampa” dels independentistes de col·locar el PP “en un extrem” únicament per defensar els drets de tots els catalans.

“Puigdemont governa amb els radicals, aquells que s'ensumen les aixelles després d'assistir al Parlament”, ha fet broma Albiol, en al·lusió a unes imatges que circulen per internet de la portaveu de la CUP, Anna Gabriel. Radicals i extremistes, al seu entendre, als quals ha sumat el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, amb qui es reunirà demà Puigdemont a Madrid.

“Li demanaria que recapaciti i que entengui que és el president de tots els catalans”, ha insistit. Per a Albiol, la societat catalana està demanant, més enllà d'utilitzar les banderes com a “excusa”, viure “amb tranquil·litat” o tenir ocupació. “A això hauria de dedicar els seus esforços i no per dividir la societat”, ha denunciat.

I ha conclòs: “Treballarem perquè el Govern de Catalunya recuperi el diàleg amb el govern d'Espanya, però si el que pretenen els independentistes és plantejar reformes per trencar ja us dic que la resposta del PP i del Govern serà no, no i no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Kíiv reivindica el seu primer atac amb armes occidentals a territori rus

barcelona
política

L’amnistia deixarà sense efecte uns 100.000 procediments sancionadors a manifestants

barcelona
judicial

Ordenen investigar tortures de la Guàrdia Civil a un CDR

barcelona
estat espanyol

El jutge crida Begoña Gómez a declarar com investigada el pròxim 5 de juliol

barcelona
política

Torà i Biosca demanen a la Segarra que els presti els serveis que els pertoca

Torà
índia

Modi lidera el recompte de vots de les eleccions a l’Índia, però per un estret marge

barcelona
política

Llach alerta d’una “desnacionalització” de Catalunya si governa Illa

barcelona
anàlisi

Espectacles de falta de legitimitat

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Joan Manel Cadenas
Cap de l’oposició de Sant Julià de Ramis (Junts)

“L’alcalde és molt llest, però falta política en majúscules”

Sant Julià de Ramis