Política

Les entitats convoquen “una gran mobilització” contra el setge judicial al procés

L'ANC, Òmnium i l'AMI preparen un acte per al 13 de novembre

El president de l'ANC, Jordi Sánchez, avança que hi haurà “un seguit de mobilitzacions” els propers mesos per fer front als atacs contra les institucions catalanes

Les entitats sobiranistes preparen “un seguit de mobilitzacions” per fer front als atacs contra les institucions catalanes per part de l'Estat.

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha anunciat que la seva organització, Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) convoquen per al diumenge 13 de novembre “una gran mobilització de suport a les nostres institucions i de defensa de la democràcia, que és el que avui està en joc davant l'ofensiva judicial de l'Estat”.

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de participar en l'acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, convocat per les entitats aquest dijous al vespre a les portes de la Cambra catalana. Sánchez no ha donat més detalls sobre aquest acte, però ha avançat que no serà l'únic.

En aquest sentit, ha explicat que la d'aquest dijous és el primer capítol d'“un seguit de mobilitzacions” en els propers mesos per defensar el procés sobiranista davant “l'abús per part de l'Estat” dels tribunals. “Volen acabar amb la llibertat d'expressió” de les institucions, ha denunciat Sánchez.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha avisat que “quan s'ataquen les institucions catalanes, s'ataca el poble”. Per aquest motiu, ha assegurat que aquests atacs “toparan sempre amb una resposta serena però contundent”. “Des de la serenor, la tranquil·litat i la contundència respondrem de manera unànime”, ha reblat.

La president de l'AMI, Neus Lloveras, ha recordat que la concentració d'aquest dijous és “el tret de sortida a la recta final” i ha animat a tornar a sortir al carrer el 13 de novembre perquè els càrrecs electes “necessiten la mobilització que ha de fer possible acabar el camí”. “No tolerarem que es continuï judicialitzant la política al nostre país, farem camí pacíficament amb unitat de les forces sobiranistes per tirar endavant i anar cap a la república catalana”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Asens descarta ara que els comuns fixin línies vermelles a Illa amb el Hard Rock

barcelona
Política

Suport de l’independentisme a Marta Molina, en llibertat després de declarar per Tsunami

barcelona
guerra a gaza

Israel crida a consultes els ambaixadors a Noruega i Irlanda

barcelona
Política

Melero assumeix “l’error” per l’arxivament del cas d’Artur Mas sobre el 9-N al TEDH

barcelona
LLORET DE MAR

Acorden ajornar el ple en què es reclamava apartar un regidor

LLORET DE MAR
guerra a gaza

Noruega, Irlanda i l’Estat espanyol reconeixeran l’estat palestí dimarts que ve

barcelona
Alemanya

Adeu al centrisme alemany

Berlín
estats units

Trump finalment no testificarà en el seu judici penal per falsificar documents

barcelona

ERC+EUiA alerta de l’impacte a Sanfeliu de les obres de Montesa

L’Hospitalet de Llobregat