Política

Compromís retreu a PSOE i C's que avalin Rajoy

Joan Baldoví es disculpa en nom de les forces del canvi per no haver estat capaços de posar-se d'acord per enviar el PP a l'oposició

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha criticat PSOE i Ciutadans per haver decidit finalment facilitar la investidura de Mariano Rajoy.

El diputat valencià ha començat la seva intervenció al ple d'investidura que se celebra aquest dijous demanant disculpes en nom del seu grup pel fet que les diferents forces del canvi no hagin estat capaces “d'enviar a l'oposició” el PP i el seu líder, Mariano Rajoy.

En aquest sentit, ha lamentat que finalment el candidat a presidir el govern espanyol sigui “la mateixa persona que tant i tant va legislar en contra de tantes persones”, en al·lusió a Rajoy. “Demano disculpes als espanyols pels somnis trencats pels somnis trencats i per les il·lusions perdudes”, ha insistit. Baldoví ha assegurat Compromís que el seu partit ha fet “el que ha pogut” per poder conformar una alternativa.

Baldoví s'ha “tret el barret” davant “els tres membres del tripartit que dissabte faran president Rajoy”. Al líder de Ciutadans, Albert River, l'ha felicitat –en to irònic– per la seva “coherència i els seus principis”. “Vostès van nàixer per apuntalar el PP i avui es compleix el seu destí”, ha etzibat.

El seu segon “chapeau” ha estat “amb tristesa i decepció” per al PSOE, per com de “malament” ha gestionat la situació i pel “dia infame en el qual va perdre la seva ànima socialista”. “La seva por al canvi, el seu conformisme, els seus llastos als consells d'administració, les seves vaques sagrades embrutides, el pànic d'alguns a perdre el seu statu quo i l'ambició d'altres els ha dut a una ratera infame, a una decisió ignominiosa que els acompanyarà sempre”, ha assegurat.

Finalment, ha felicitat Rajoy perquè “sense fer res està a les portes de ser investit amb el suport d'un PSOE comatós a canvi de res”.

D'altra banda, ha denunciat que el govern espanyol no transfereix al País Valencià el cost dels serveis essencials que el propi estat encarrega a la Generalitat. “Per culpa del seu govern, el deute dels valencians s'ha duplicat”, ha explicat.

Ha conclòs que la seva formació no “regalarà” el seu vot a Rajoy perquè “no se l'ha guanyat” i perquè desconfia profundament d'ell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia