Política

Pressupostos

La CUP permetrà tramitar els pressupostos però no es compromet a aprovar-los

El consell polític de la formació avala amb 44 vots a favor, 8 en contra i 7 abstencions l'acord amb el Govern

la diputada Eulàlia Reguant subratlla que es tracta de facilitar el debat públic entre la ciutadania i les entitats per avaluar les propostes

El Consell Polític i el Grup d'Acció Parlamentària de la CUP ha avalat que el grup parlamentari doni llum verda a la tramitació parlamentària del pressupost de la Generalitat que presentarà el Govern a la cambra. Així s'ha decidit a la reunió d'aquest dissabte al matí a Artés (Bages) per 44 vots a favor, 8 en contra, i 7 abstencions, després que les bases cupaires s'hagin posicionat les darreres hores en assemblees locals.

El ‘sí' d'aquest dissabte però no pressuposa l'aval de la CUP a l'aprovació final dels comptes, ha deixat clar la diputada de la formació Eulàlia Reguant. El Secretariat Nacional de la CUP va plantejar a la militància el document A la cruïlla de les tres erres, que recull les mesures fiscals i socials negociades amb l'executiu català. El document fixa que el sentit dels vots en l'admissió a tràmit al Parlament serà de dos diputats a favor i vuit abstencions.

Així, Reguant ha volgut subratllar que aquest “no és un sí al Pressupost”, sinó una manera de facilitar el debat públic entre la ciutadania i les entitats per avaluar les propostes que hi ha sobre la taula.

“El suport a la tramitació es realitzarà a través de dos vots favorables i vuit abstencions”, ha explicat, i ha insistit que la decisió final sobre l'aprovació o no del Pressupost també es prengués en processos deliberatius que impliquin les assemblees territorials de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia