Política

diada de la constitució

L'AMI qualifica d'“èxit” l'acció del 6 de desembre

L'Associació de Municipis per la Independència xifra en 350 els ajuntaments on han treballat càrrecs electes

Neus Lloveras rebutja que una possible reforma constitucional resolgui l'encaix de Catalunya a Espanya i assegura que “l'únic camí és votar”

Alcaldes i regidors d'almenys 350 municipis catalans han treballat aquest 6 de desembre, segons l' Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'entitat ha qualificat “d'èxit” la resposta a la crida als càrrecs electes a treballar avui tot i ser festiu per la commemoració del dia de la Constitució Espanyola.

La presidenta de l'AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha apuntat que la xifra correspon als ajuntaments que s'han adherit a la iniciativa i, per tant, podria ser “molt superior” si es compten tots els consistoris als quals han acudit a treballar regidors que no estan al govern municipal.

L'entitat només ha recollit dades dels seus associats, però té constància de municipis que no en formen part, com Barcelona, Badalona o Ripollet, on hi hagut càrrecs electes que també han anat a treballar, com és el cas del primer tinent alcalde de la capital catalana, Gerard Pisarello.

Lloveras ha valorat molt positivament la jornada de denúncia “en positiu” d'aquest dimarts, amb la qual els alcaldes i regidors han volgut demostrar que estan “sempre al servei de la ciutadania”.

L'AMI explica en un comunicat que amb aquesta acció els electes de molts municipis han volgut denunciar la utilització de la Constitució espanyola “políticament en contra de Catalunya, una vegada i una altra” per part de l'Estat.

L'associació ha destacat les diferents iniciatives sense ànim de lucre que s'han fet als municipis on els regidors han anat avui a treballar. Reunions dels equips de govern, trobades amb entitats i ciutadans, accions solidàries en benefici d'iniciatives com La Marató o de lluita contra la pobresa energètica o el manteniment de mobiliari urbà han estat algunes de les activitats que s'han dut a terme durant la jornada.

Lloveras ha denunciat la falsa voluntat de diàleg de l'Estat, al qual ha acusat de voler “obrir un nou front judicial” arran de la decisió dels regidors independentistes de treballar el dia de la Constitució. Sobre les possibles accions judicials que podria emprendre el nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, , s'ha limitat a dir que “els camins de la delegació del govern són imprevisibles”. “Tenim constància que, malgrat el canvi de delegat del govern, l'acció de denúncia que fem avui està especialment seguida per l'Estat, per poder obrir un nou front judicial”, ha assegurat. Ha demanat a Millo que canviï d'actitud perquè avui molts ajuntaments tenen “la sensació que estem sota vigilància”.

En els actes de protesta conduïts per l'AMI s'ha llegit un manifest en el qual s'assegura que l'Estat està “utilitzant políticament” la Constitució espanyola com “un Codi Penal” contra els qui reclamen el dret a decidir. En aquesta línia, s'ha reiterat la necessitat de votar en referèndum sobre la independència de Catalunya.

Lloveras ha rebutjat que una possible reforma de la Constitució espanyola solucioni l'encaix de Catalunya a Espanya. Segons ella, l'únic camí “és votar i que els catalans decidim el nostre futur polític”. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú ha apel·lat a la unitat dels partidaris del dret a decidir per fer possible un referèndum davant un Estat espanyol que “en lloc de fer passos endavant en fa enrere”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Finlàndia

Un ultradretà apunyala un nen de dotze anys amb orígens estrangers

Barcelona
Política

ERC acomoda el congrés de Barcelona a la ronda de consultes al Parlament

Barcelona
Pròxim Orient

Hezbol·là dispara desenes de coets al i drons contra el nord d’Israel

Barcelona
guerra a europa

Putin promet un alto el foc si Ucraïna es retira dels territoris annexionats i renuncia a l’OTAN

barcelona
política

La jutge de la primera causa per l’1-O demana que es pronunciï l’Audiència de Barcelona

barcelona
regne unit

Una enquesta situa el partit de Farage per davant dels conservadors

barcelona
guerra a gaza

Gantz guanyaria Netanyahu si s’avancessin les eleccions

barcelona
judicial

El xoc a la fiscalia per l’amnistia s’aguditza

barcelona
política

La justícia suïssa reitera que Tsunami no és terrorisme

barcelona