Política

El president i els altres Puigdemont

Puigdemont, cognom gironí

La comarca dels volcans lidera el cens de persones que duen aquest cognom a Catalunya, amb 249, segons l'Idescat

El 80% dels Puigdemont viuen a les comarques gironines i costa trobar-ne a l'oest i al sud del país

Tot i tractar-se d'un cognom ben poc comú, la concentració de persones que es diuen Puigdemont a les comarques gironines és significativament alta, ja que hi resideixen 777 de les 972 que hi ha a tot Catalunya, segons les dades de l'Idescat corresponents al 2016. Això suposa que el 79,9% de Puigdemont que hi ha a Catalunya viuen en aquest triangular racó entre Blanes, Portbou i Toses. Lidera el rànquing la Garrotxa, amb 249, entre primers i segons cognoms; seguida de la Selva, amb 159, i del Gironès, amb 158, molt a prop del Pla de l'Estany, amb 152 Puigdemont. Completen la resta de la demarcació prop d'una desena a l'Alt Empordà, 51 al Baix Empordà i menys de 8 al Ripollès. A la resta de Catalunya, però, no s'arriba als 200 Puigdemont. També n'hi ha que es diuen Puigdamont, amb a, però són menys de quatre. El Barcelonès, la comarca més poblada de Catalunya, en té 54, seguida del Maresme, amb 41. Completen l'àrea metropolitana una trentena al Vallès –23 a l'Occidental i menys de quatre a l'Oriental– i una vintena més a la comarca del Baix Llobregat.

La presència de Puigdemont a la resta de comarques catalanes és, en molts casos, testimonial, ja que no n'hi ha ni un en tot el Camp de Tarragona, per exemple. Així, en trobem algun al Montsià, al Solsonès, a l'Anoia, a l'Urgell i al Pallars Jussà, i algun més a l'Alt Penedès i al Garraf, però no arriben a la desena. També a Osona n'hi ha registrats una desena, la qual cosa posa de manifest la poca densitat puigdemontesa. De fet, en 20 de les 42 comarques actuals de Catalunya no hi viu cap Puigdemont, i només el tenen el 0,007% de catalans com a primer cognom i el 0,006% com a segon, o, el que és el mateix, només en trobarem un cada 7.739 catalans, molt lluny del cognom de l'anterior president de la Generalitat, Mas, que el tenen 16.291 persones, una de cada 462, i fins i tot inferior a Montilla, cognom de 2.704 persones a Catalunya. Ara bé, els 972 Puigdemont aconsegueixen sobrepassar, i de llarg, el nombre de Maragall que hi ha a Catalunya, ja que només n'hi ha 140: 55 que el duen de primer cognom i 85 que el tenen de segon. Qui juga a un altre nivell són els Pujol, que són 21.785 repartits arreu del país, res a veure amb els cognoms de la resta de presidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA