Política

OPINIÓ

La incògnita Puigdemont

Ningú acaba de creure's del tot que Carles Puigdemont no serà candidat en unes pròximes eleccions a la Generalitat, malgrat que des dels primers dies que va ser investit ha mantingut que assolia el càrrec fins al referèndum que té previst convocar com a molt tard el mes de setembre. El seu compromís, per tant, s'acabaria aquest any. Ningú s'ho acaba de creure. La incredulitat és deguda al fet que en el món de les estratègies de la política catalana, fins i tot de la seva formació, es generen dubtes fins i tot quan es diu la veritat i no es vol mentir.

La incògnita Puigdemont alimenta els moviments successoris dins del PDeCAT. La consellera Neus Munté i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, són les persones que apareixen amb més força com a alternatives. No es descarta del tot l'expresident Artur Mas, tot i que suposaria poca renovació. En els darrers mesos no ha estat en la política activa.

El govern no l'ha utilitzat, tal com havia dit, com a representant en esdeveniments internacionals, menys ahir, que va viatjar fins a Lisboa per assistir als actes funeraris de l'expresident portuguès Mário Soares.

Per al funcionament diari i lluny de l'estratègic no és bo que l'actual president convisqui amb la incògnita de la seva continuïtat. Per posar alguns exemples allunyats de la política. El Vaticà anuncia d'un dia per l'altre els canvis en la seva cúpula de cardenals, llevat de les jubilacions que són degudes a l'edat. El mateix fan entitats com ara La Caixa, amb els anuncis inesperats de darrera hora dels divendres i tantes altres institucions que no volen alimentar els moviments successoris.

Ni els seus ni l'oposició s'acaben de creure que Puigdemont llanci la tovallola aquest any. Ja es veurà. De moment, és l'únic que pot convocar eleccions i oficialment encara queden tres anys...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La condemna de ser apàtrides

Istanbul

Laberint europeu

Brussel·les
política

Robles limita a 18 i amb control judicial els espiats amb Pegasus

madrid

L’oficialitat del català, encallada

Barcelona
Mercè Kirchner Baliu
Professora de relacions internacionals i afers europeus Blanquerna-URL

“La UE necessita saber cap a on vol anar”

Barcelona
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona