El pressupost del 2010 de Cubelles incorpora la construcció del tanatori

El govern local farà un seguiment econòmic mensual per reduir al màxim la despesa l'any vinent

El govern municipal destinara 1,5 milions d'euros a la millora de la xarxa de recollida d'aigües pluvials del sector marítim, a la zona més propera a la riera de Santa Maria. Un altre dels projectes que l'Ajuntament de Cubelles vol tirar endavant l'any vinent són les obres de rehabilitació del nucli antic, amb una partida d'1,8 milions d'euros; en aquest cas, la reforma, que ha de renovar el casc antic, habilitar zones de vianants i soterrar les línies de serveis entre d'altres actuacions, es realitzarà en sis fases. Així mateix, el pressupost del 2010 inclou una inversió de 982.000 per a les obres que han de millorar l'entorn de la desembocadura del riu Foix.

Ampliació del cementiri

D'altra banda, l'Ajuntament preveu impulsar la construcció d'un tanatori i l'ampliació del cementiri amb una partida de 902.000 euros. El tanatori disposarà d'una sala de cerimònies i dues sales de vetlla, que ocuparan un espai d'uns 300 metres quadrats, segons l'avantprojecte de què disposa l'Ajuntament.

L'equipament, que no tindrà crematori, es construirà a la zona que actualment ocupa el magatzem del cementiri. El govern local també preveu construir més d'un centenar de nínxols al recinte.

El pressupost de l'any vinent també inclourà l'arranjament de l'edifici municipal que ocupava l'antic ambulatori, amb 283.000 euros, i l'estudi de mobilitat i accessibilitat a tot el municipi amb 45.000 euros. L'equip de govern encara està treballant en la quantitat total d'ingressos i despeses per al 2010, amb la voluntat d'aprovar el pressupost abans que acabi l'any.

El govern vol aprovar una trentena de mesures per reduir despesa

El regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC), està treballant en la presentació d'una relació de mesures «molt concretes» per aconseguir «la reducció de la despesa corrent» durant l'any vinent. La congelació dels salaris dels regidors, la reducció de les hores extres i les substitucions, la disminució del consum d'energia i de la telefonia i la revisió dels contractes municipals en àmbits com ara la neteja i la jardineria són algunes de les línies que integraran aquest «compromís de reducció de la despesa» que el govern vol presentar en el pressupost del 2010. Per augmentar l'efectivitat d'aquestes mesures, la intenció del regidor d'Hisenda és fer «un repàs mensual» dels ingressos i les despeses de l'Ajuntament de Cubelles. Tota la despesa relacionada amb els serveis socials, treball, educació, sanitat, joventut i gent gran no tindrà cap reducció, segons Xavier Grau, que ha destacat el «claríssim accent en el caire social» que tindrà el pressupost de l'Ajuntament de Cubelles en el 2010.

Un gimnàs escolar

L'Ajuntament de Cubelles rebrà 1.431.666,00 euros del nou fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat social 2010. Els projectes que es podran finançar han de ser de competència municipal, de nova planificació i d'execució immediata. Si bé el govern local està estudiant a què destinarà aquesta subvenció, un dels projectes que s'hi podrien incloure és la construcció del gimnàs –el pavelló del CEIP Charlie Rivel, una demanda històrica del centre. Una altra de les iniciatives que el govern municipal vol impulsar amb el nou fons estatal és el projecte d'accés electrònic de la ciutadania als serveis públics a través d'un portal del ciutadà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA