El consistori de Cubelles garanteix la seguretat de la instal·lació del gas al CEIP Vora del Mar arran d'una fuita

L'Ajuntament de Cubelles (PSC, CiU i ERC) va garantir al ple de dilluns la seguretat de la instal·lació de gas del CEIP Vora del Mar, després que al centre es produís una petita fuita a finals d'octubre. El fet que les alarmes del centre –detecten tant les fuites de gas natural com les de qualsevol altre tipus de gas i de CO2– saltessin fins a tres vegades fins a principi de novembre ha creat certa alarma social entre la comunitat educativa del centre, a la qual l'Ajuntament ha volgut tranquil·litzar. L'equip de govern diu que al centre no ha hagut cap perill, i que l'única fuita que va fer saltar la primera alarma es va reparar sense problemes. En aquest sentit, l'Ajuntament explica que les altres dues alarmes van saltar arran d'una revisió de l'operari del manteniment del servei, i d'un episodi de vent, sense que estiguessin relacionades amb cap fuita. Tant Gas Natural com els bombers i l'empresa que té contractada l'Ajuntament per realitzar el manteniment de les calderes han fet les corresponents comprovacions per verificar que el servei funcioni correctament, segons l'equip de govern. En el torn de preguntes, grups com el PP i ICV van interrogar el tripartit sobre el tema. «Per què no van passar les corresponents inspeccions del gas fins tres mesos després d'haver començat el curs?», va preguntar el regidor d'ICV, Jordi Coch.

Tots els grups van aprovar l'adhesió al manifest institucional per al Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El manifest, que es llegirà el proper 25 de novembre a la plaça de la Vila, està consensuat per les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona i l'Institut Català de les Dones, entre altres institucions.

Ikea: esperança o fum?

ICV va reiterar dilluns les seves crítiques al fet que el govern local no denunciés abans les suposades irregularitats en la recaptació municipal si en tenia coneixement. En el torn de preguntes, el regidor del grup, José Luis Comas, va demanar explicacions al tripartit sobre el retard, i va acabar dient que estudiarà les possibles responsabilitats que pugui tenir el govern per no haver-ho denunciat abans. El regidor d'Hisenda, Xavier Grau, va dir que no farà cap declaració «fins que el procés judicial estigui acabat». D'altra banda, la regidora del PP va preguntar al govern sobre si encara existeixen negociacions amb Ikea perquè l'empresa s'instal·li a Cubelles. «Les negociacions continuen vives. Nosaltres mantenim l'esperança», va respondre el regidor d'ERC, Joan Rodríguez Serra, al qual Navarrete va acusar de vendre «fum».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A GAZA

Israel anuncia la recuperació del cos d’un altre ostatge a la Franja

BARCELONA
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA