Política

Dalmau admet que va cobrar irregularment del Consell

La portaveu del PDeCAT a l'ens supramunicipal diu que ha corregit la situació i que no pensa dimitir

La portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal del Baix Camp, Mercè Dalmau, ha cobrat irregularment d'aquesta institució des del juliol del 2015. Així ho va admetre en una roda de premsa, convocada d'urgència ahir, després que la CUP aixequés la llebre amb una convocatòria sobre el mateix tema per a demà passat. Segons va explicar Dalmau, “no era conscient d'estar cometent cap irregularitat i, quan me'n vaig adonar, he fet les gestions oportunes”. Va ser una pregunta de la CUP, en el ple del desembre passat, la que va fer dubtar a la portaveu del PDeCAT, que estava cobrant 9.000 euros bruts anuals de manera incorrecta.

Des d'un punt de vista jurídic, el problema és degut al fet que Dalmau té una dedicació exclusiva a l'Ajuntament de Cambrils, on forma part del govern, i, per tant, no pot tenir una altra dedicació parcial en una segona institució pública. Fins ara, cobrava el 100% del consistori i un 12% més del Consell Comarcal del Baix Camp. Per fer-ho legal, els consellers que tenen dedicació exclusiva als seus ajuntaments han de percebre les retribucions per assistències.

“Demano excuses a tothom que s'hagi pogut sentir perjudicat i em sap greu”, va continuar la portaveu del PDeCAT, que va dir que havia “assumit” la seva responsabilitat. Quan se li va preguntar com podia ser que no s'adonés d'aquesta situació fins que no ho va preguntar la CUP, Dalmau va dir: “En l'anterior mandat estava amb el règim d'assistències i sabia que la legislació et marca un límit que jo no excedia. No me'n vaig adonar i no hi ha hagut cap malícia.”

La CUP té previst demanar la seva dimissió, quelcom que no preveu fer. “He arreglat la situació”, va concloure.

LA XIFRA

9.000
euros anuals bruts va cobrar Mercè Dalmau de manera incorrecta, segons va explicar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia