Política

La CUP demana la dimissió de Dalmau “per frau”

Els independentistes creuen que la portaveu del PDeCAT al Consell Comarcal del Baix Camp ha de deixar el càrrec encara que torni els diners cobrats de manera irregular en l'últim any i mig

Tornant els diners no n'hi ha prou. “La senyora Dalmau ha comès un frau de llei i ha cobrat uns diners que no són seus durant un any i mig. El fet que els torni no la converteix en una bona persona”, va exposar ahir el portaveu de la CUP al Consell Comarcal del Baix Camp, el riudomenc Pere Campíñez. Acompanyat per Marta Llorens, l'independentista va explicar els motius pels quals la seva formació exigirà la dimissió de Mercè Dalmau com a consellera del PDeCAT a l'ens supramunicipal en el ple d'avui. “Que Dalmau convoqués amb urgència els mitjans divendres passat evidencia la seva mala praxi”, va assenyalar. Els cupaires havien convocat la roda de premsa que van fer ahir dijous passat.

Pels cupaires, és “difícil de creure” que la consellera Dalmau no estigués al corrent de la seva situació. Campíñez i Llorens van indicar que “per a nosaltres, el Consell era una entitat desconeguda” i que l'objectiu que s'havia marcat el grup era “aixecar catifes i obrir finestres”, ja que “aquest és un ens opac”. Com a mostra d'aquesta manca de transparència, els independentistes van fer un prec a Dalmau sobre la seva retribució al Consell, en el ple del desembre passat. “La seva resposta va ser que no arribava al límit salarial, que n'era conscient i que, per tant, allò que feia era correcte”, va assegurar Campíñez.

“Una consellera ha de saber què marca la llei pel que fa a les retribucions i el que s'aprova en els plens”, hi va afegir el portaveu de la CUP. En conseqüència, que Dalmau torni els diners (9.000 euros bruts anuals cobrats de manera irregular) “no és suficient”. “No és una consellera normal, és la portaveu del grup amb més representació al Consell i hauria de donar exemple”, va censurar Campíñez. Per tot plegat, els cupaires ja han presentat una denúncia a la fiscalia i ara esperen que “la justícia faci la seva feina”. De passada, els independentistes van anunciar ahir que l'oposició de l'Ajuntament de Cambrils, on Dalmau és la regidora de Turisme, “s'està movent per tal que es faci un ple extraordinari en què demanaran la dimissió de Dalmau”.

Interpel·lat sobre un dels arguments de Dalmau durant la compareixença de divendres passat, quan va revelar que havia demanat consell a Campíñez per regularitzar la seva situació, aquest va afirmar: “M'hi vaig negar perquè no crec en la política de passadissos.” El conseller de la CUP va indicar: “En una comissió informativa i en una junta de portaveus en què es va tractar l'assumpte, sèiem de costat i ella no va dir res.”

Dalmau ja va avançar que no pensa dimitir del càrrec tot i la petició de la CUP. “Si no dimiteix tindrem la constatació de la foscor en el funcionament intern del Consell Comarcal, que és el que volem denunciar”, va concloure Llorens.

LES FRASES

Una consellera ha de saber què marca la llei pel que fa a les retribucions
Pere Campíñez
portaveu de la cup al consell comarcal del baix camp
Si Dalmau no dimiteix es constatarà la foscor del Consell Comarcal
Marta Llorens
consellera de la cup al consell comarcal del baix camp


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Veray (PP): “socialisme i separatisme son inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les