Llavaneres crearà una comissió per fer el seguiment del «cas Pretòria»

L'oposició diu que reprovarà l'alcalde i l'acusa de fomentar el «judici mediàtic»

Després que el PSC, a través d'una moció d'urgència que no es va poder presentar en el ple anterior, demanés la creació d'una comissió de seguiment, l'alcalde ha decidit ara tirar-la endavant. La regidora socialista, Carme Bastida, va criticar ahir l'alcalde per «fer i desfer al seu gust» i sense «tenir en compte els interessos del poble». «Nosaltres ho vam demanar quan tocava; ara ja s'han pres totes les decisions i tot ja està en mans del jutge», va assenyalar Bastida, la qual considera que aquesta i altres actituds de Graupera justifiquen que en el ple de demà la majoria de grups de l'oposició hagin decidit reprovar l'alcalde per segon cop en el mandat. Els quatre grups municipals que subscriuen la proposta sostenen que amb les seves declaracions fomenta «el judici mediàtic» del cas de presumpta corrupció. A més, consideren que Bernat Graupera té una «peculiar» manera d'entendre les institucions de l'Audiencia Nacional, ja que tot i que només es va demanar informació sobre el conveni de Can Rivière, l'alcalde va decidir enviar documentació sobre cinc operacions més. En concret, sobre el conveni de l'escola bressol Sant Nicolau, el de la nova zona esportiva que construeix Proinosa, el de l'adquisició de l'edifici de la Bodega, el de la fàbrica Mora i informació sobre la urbanització de luxe que està fent al poble una empresa vinculada a l'exregidor d'Urbanisme, Antoni Jiménez (PSC). Sense amagar la possible «gravetat» d'aquestes actuacions urbanístiques, els quatre grups lamenten que amb això s'estigui perjudicant el nom del poble.

L'alcalde va justificar aquesta decisió perquè el magistrat Baltasar Garzón va demanar-li tota la documentació que estigués relacionada amb la investigació de la presumpta trama corrupta. Bernat Graupera també va defensar la necessitat de formar la comissió després que el consistori de Sant Andreu s'hagi presentat com a acusació particular.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona