L'alcalde de Sant Pere de Torelló posa els locals municipals a disposició de la consulta independentista

Fàbrega diu que no pot negar a més de 60 veïns un espai «de la pròpia gent»

Fàbrega diu que el decret l'ha fet després de revisar la Constitució espanyola, on es recullen els drets de llibertat d'expressió i reunió, que són l'essència de la consulta del 13 de desembre. L'alcalde de Sant Pere de Torelló considera que la «intocable» Constitució espanyola empara en els principis de la llibertat d'expressió, de la llibertat ideològica, de reunió, de participació en els afers públics i de petició individual o col·lectiva. Tots aquests principis es recullen en els articles del 15 al 29, del títol I, capítol II, secció 1a.

Jordi Fàbrega diu que és conscient que el seu gest pot generar reaccions des de l'estructura de l'Estat. Fàbrega, però, deixa clar que «per principis» ell no pot negar la col·laboració en un procés participatiu on es fa una reunió sobre una temàtica –«en aquest cas la independència»– on els veïns s'expressen lliurement «mitjançant el seu vot». En el cas de Sant Pere de Torelló, l'entitat local que organitza la consulta està formada per uns seixanta veïns. Entre aquests hi ha persones a títol individual però també entitats com ara el Casal Cultural, l'Agrupació Sardanista i la colla de geganters i grallers del poble. Si en el cas de la consulta d'Arenys la cessió d'espais, contra la qual després l'advocat de l'Estat va presentar recurs, es va fer en un ple, en el cas de Sant Pere de Torelló s'ha fet amb un decret d'alcaldia. L'alcalde diu que obertament els promotors encara no havien fet cap petició per utilitzar una sala municipal el dia de la consulta.

Tot i això, aquest dissabte s'ha previst un acte informatiu sobre la consulta que es farà a la sala polivalent de l'edifici de les Monges, de titularitat municipal. En l'acte hi intervindrà el magistrat i coordinador de la consulta a la comarca d'Osona, Alfons López Tena. Jordi Fàbrega és, a més d'alcalde de Sant Pere de Torelló, el coordinador de la plataforma Decidit.cat, que agrupa alcaldes i regidors que defensen el dret a decidir el futur polític de Catalunya. Actualment és el delegat del govern a les comarques centrals. Fàbrega ha estat responsable de política municipal de les JERC i membre del seu comitè executiu (1990-1995). Ha exercit com a conseller del Consell Comarcal d'Osona per ERC (1991-1995) i per l'Entesa d'Independents d'Osona (1995-1999). Ha estat regidor de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló el període 1991-1995 per ERC i el 1995-1999 com a independent, i és cofundador de l'Entesa dels Independents d'Osona; president nacional de les candidatures de l'Entesa pel Progrés Municipal; vicepresident del Consell Comarcal d'Osona per la coalició ICV-EPM i conseller responsable d'Ensenyament i Benestar Social del Consell Comarcal Osona. També ha estat resident del Consorci del Museu de la Torneria de fusta de la Vall del Ges a Torelló, i conseller delegat de l'Empresa Pública Forestal Catalana, SA de la Generalitat de Catalunya. Des del 1999 és alcalde d'aquest municipi osonenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona