Política

RETRANSMISSIÓ EN DIRECTE

CAS PRETÒRIA

El propietari de l'empresa de neteja Limasa confessa haver pagat comissions a l'alcalde Muñoz

L'interrogatori dels onze acusats no es podrà culminar avui

Les sessions es reprendran el 23 de març

El propietari de l'empresa de serveis de neteja Limasa, Manuel Carrillo, ha reconegut suborns perquè l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet li adjudiqués, en mandat de Bartomeu Muñoz, el contracte per a la neteja d'equipaments municipals. Carrillo ha relatat que va modificar les condicions de la seva oferta, a petició del propi Muñoz, per poder guanyar punts respecte l'empresa que havia quedat en primer lloc. L'empresari també ha explicat que va pagar diners en metàl·lic a l'exalcalde -6.480 euros- per cuidar la seva relació amb el consistori, i també va accedir, a requeriment de Muñoz, al patrocini d'un equip de futbol sala. Després de la confessió, la fiscalia i la defensa han acordat una rebaixa de condemna que li evitarà l'entrada a presó.

L'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Bartomeu Muñoz ha defensat aquest matí el projecte urbanístic de la Pallaresa, conegut com a Cúbics, perquè era beneficiós per a la ciutat, ja que preveia fins a 8.000 metres quadrats de pisos de lloguer públic per a joves i 150 pisos de lloguer lliure. En la segona jornada del seu interrogatori a l'Audiència Nacional espanyola pel cas Pretòria, Muñoz ha dit que el projecte inicial del 2001, quan ell encara no era alcalde, es va modificar el 2005 per reduir la zona hotelera i comercial i doblar la superfície de pisos per a joves. El 2009, ja en plena crisi econòmica i immobiliària, el projecte torna a canviar i es passa de 100 pisos de venda lliure a 150 pisos de lloguer lliure.

Els més de cent testimonis que han de desfilar per l'Audiencia Nacional fins al 25 de setembre ja poden borrar amb típex la data que tenien assenyalada en el calendari. Ni de bon tros es podrà complir amb les previsions, vist el retard que acumula la vista, quan amb prou feines no ha fet res més que arrencar. La intenció era que entre dilluns i avui declaressin els onze acusats i prosseguir el dia 23 amb els primers testimonis, diversos agents de la Guàrdia Civil. Dilluns, les qüestions prèvies van absorbir tota la sessió, només de matí. Ahir, la declaració de Bartomeu Muñoz va començar amb cinquanta minuts de retard respecte a l'horari previst. Fora de la sala, ningú entenia a què es devia la demora. Més tard, es va revelar que hi havia problemes amb l'equip de gravació després que dilluns, quan uns tècnics miraven d'arreglar una avaria que impedia la retransmissió en streaming de la sessió, van acabar fent malbé l'altra funció. Ahir es va haver de recórrer a un nyap per salvar la jornada. “Ja vaig acabant...”, indicava la fiscal després de tres hores interrogant Bartomeu Muñoz. “Ens queden dos minuts de gravació”, l'alertava la jutgessa Concepción Espejel.

De cara a la jornada d'avui, el hàndicap hauria d'estar resolt. Aquest matí prossegueix Bartomeu Muñoz i darrere seu vindran l'exgerent de Limasa Manuel Carrillo i l'exregidor d'Urbanisme amb Muñoz, Manuel Dobarco. Encara en restaran sis més. Vist el ritme d'aquests primers dies, es fa difícil pensar que avui hi haurà temps perquè Luis Garcia pugi a l'estrada. Avui s'ha previst sessió de matí i tarda però els interrogatoris no acostumen a allargar-se més enllà de les set. El judici es reprendrà el 23, ja que, si més no ahir, només s'havia afegit una nova sessió al calendari però es tracta del 18 d'abril.

Els canvis en les previsions inicials obligaran els acusats a desplaçar-se més jornades de les previstes fins a Madrid. Dilluns van reclamar ser exonerats de l'obligació d'acudir-hi tots els dies per estalviar-se diners, ja que, segons els advocats, la majoria travessen per dificultats econòmiques. La fiscal i la jutgessa no només no ho veuen clar, sinó que hi hauran d'afegir noves dates, amb l'inconvenient que al calendari establert costa trobar de nou tres dies seguits en què se celebri el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona