Política

El PP ofereix un pacte d'estabilitat al govern en minoria del Vendrell

El grup municipal del PSC diu que la clau és un acord pel pressupost

El PDeCAT recorda l'ofensiva contra el partit a càrrec del PP de l'Estat

El grup municipal del PP a l'Ajuntament del Vendrell ha fet aquesta setmana una oferta pública al govern de Martí Carnicer en minoria (PSC, PDeCAT, i el regidor no adscrit Josep Marrasé) per arribar a un acord d'estabilitat per a la resta del mandat. Els populars demanen un pla de xoc per impulsar l'economia local i revertir les elevades xifres d'atur que encara hi ha a la comarca; i que el govern es comprometi a “executar de manera immediata” les mocions que els populars han presentat al llarg del mandat i que han estat aprovades pel ple municipal. I, a canvi, ofereixen l'estabilitat que el govern municipal necessita per fer front als dos últims anys del mandat municipal.

El portaveu dels populars a l'Ajuntament del Vendrell, Jero Merino, va explicar que el seu compromís pot ser ferm “si es tanca un acord durant la ronda de reunions que el govern vol fer amb tots els partits per desencallar el pressupost del 2017”, però Merino no es conforma amb un acord per un any, com ha plantejat el govern. El portaveu del PP creu que el pacte hauria de ser per a la resta del mandat, malgrat que un pacte de govern tampoc no garantiria la majoria absoluta al govern (que quedaria amb 10 regidors de 21).

Els populars consideren que poden garantir el suport necessari des de l'oposició “si el govern es compromet a establir un programa de prioritats i a fer prevaldre la moderació i evitar la crispació” a l'Ajuntament. Merino, també planteja com a necessaris els canvis en l'organigrama actual del govern per intentar “millorar els resultats”. I, en cap cas, no descarta assumir la gestió interna d'alguna de les àrees municipals si el govern ho considera oportú.

La proposta dels populars no ha estat encara valorada pel conjunt del govern, que avui té reunió i podria abordar el tema. Però el PP confia que en la ronda de reunions pel pressupost municipal del 2017 es podrà perfilar amb més claredat el paper que el partit espanyolista tindrà al consistori fins a final del mandat.

LA FRASE

Des de l'oposició, però canviant l'organigrama del govern podem obtenir bons resultats
Jero Merino
portaveu del pp a l'ajuntament del vendrell

LA XIFRA

10
són els vots,
de 21 en total, que sumen el PSC, PDeCAT, el regidor no adscrit i els dos regidors del PP al Vendrell

Satisfacció al PSC, precaució al PDeCAT

Des del grup municipal del PSC, el portaveu, Kenneth Martínez, va assegurar que se sentia “satisfet” de veure que hi ha grups municipals que tenen “una actitud positiva i oberta” respecte a la situació del Vendrell, després de conèixer la proposta del PP. Martínez es va mostrar “agraït de l'actitud proactiva dels populars”, però també va assegurar que considera poc probable tancar un pacte de govern per a la resta del mandat.

Per part del PDeCAT, Eva Serramià s'hi va mostrar cautelosa, tot i que no va poder evitar recordar l'ofensiva contra el seu partit a càrrec del PP a Espanya. De tota manera, Serramià va insistir que no hi ha un posicionament clar del conjunt del govern, ja que encara no s'ha pogut valorar la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona