Política

municipal

crítiques

Critiquen els ingressos de l'alcalde d'Almacelles

L'any passat va cobrar 102.834 euros de la Diputació i de l'Ajuntament

El grup municipal d'Almacelles Lliure expressa en un comunicat la seva “estupefacció” per les retribucions de 102.834 euros que l'alcalde d'Almacelles, Josep Ramon Ibarz (PDeCAT), va percebre l'any 2016. Detalla que 66.594 euros corresponen a la dedicació exclusiva com a diputat provincial i president de les comissions de Recursos Patrimonials i Contractació i Serveis Tècnics de la Diputació, a banda de 3.291 euros en concepte de dietes i quilometratge, mentre que de l'Ajuntament va rebre 28.500 euros en concepte de les juntes de govern, 250 euros per l'assistència a plens i 4.199 euros en quilometratge i dinars per desplaçaments d'alcaldia.

“Si més no, des d'Almacelles Lliure demanarem alhora explicacions sobre els 7.490 euros rebuts en concepte de quilometratge, ja que suposa una quantitat força elevada si tenim en compte que 4.199 euros es carreguen als comptes de l'Ajuntament, mentre la seva dedicació és exclusiva a la Diputació”, assenyala el comunicat, que hi afegeix que Ibarz és des de l'octubre conseller d'una empresa.

Almacelles Lliure afirma que les xifres resulten encara més escandaloses si es té en compte que l'augment de població d'Almacelles ha estat de només 1.000 persones durant el seu mandat (del 2003 al 2017), quan a Alcarràs ho ha fet en 4.270 habitants i a Torrefarrera en 2.492, i que el desenvolupament econòmic ha estat “pràcticament nul”.

“Tot i això, sí que hem vist com la taxa d'escombraries ha augmentat un 70%; els guals, un 50%; l'impost de circulació, un 20%; el rebut de l'aigua, més d'un 300%; la taxa de cementiri, un 85%, entre d'altres, i a més a més paguem el cinquè IBI més car de tota la província, a nivells de capital de comarca com Mollerussa o Tàrrega”, acaba el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona