Política

generalitat

El govern nomena els primers delegats a Varsòvia, Ginebra i Copenhaguen

El consell executiu ha nomenat aquest dimarts Manuel Manonelles delegat a Ginebra, Francesca Guardiola delegada als Països Nòrdics i Ewa Adela Cylwik, a Polònia i Països Bàltics

El govern ha aprovat aquest dimarts a la tarda els nomenaments dels primers delegats a Ginebra, Polònia i Països Bàltics, i als Països Nòrdics. El fins ara director general d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Afers Exteriors, Manuel Manonelles, ha estat nomenat delegat del govern a Ginebra; Francesca Guardiola, delegada als Països Nòrdics; i Ewa Adela Cylwik, a Polònia i als Països Bàltics.

La delegació a Ginebra impulsarà les relacions multilaterals a la ciutat que acull més organismes internacionals del món. La delegació als Països Nòrdics s'ubicarà a Copenhaguen (Dinamarca) amb l'objectiu de continuar les relacions bilaterals amb Dinamarca, Finlàndia, Islàndia, Noruega i Suècia. I la delegació a Polònia s'obrirà a Varsòvia i tindrà també funcions de prospecció a Estònia, Letònia i Lituània.  

Els tres nomenaments amplien la xarxa del govern a l'exterior que ara disposarà de deu delegacions: Unió Europea, Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya; els Estats Units, Canadà i Mèxic, Àustria, Itàlia, Portugal, Ginebra, Polònia i Països Bàltics, i Països Nòrdics. 

Manonelles (Sabadell, 1975) és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB i té el Màster Europeu en Drets Humans i Democratització per l'European Inter-University Centre for Human Rights. Des del 2013 és professor associat del Grau de Relacions Internacionals de la Universitat Ramon Llull.

 Del juny del 2014 i fins ara ha estat director General d'Afers Multilaterals i Europeus al Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Entre 2009 i 2012 va ser membre del Consell Directiu del Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre “Human Rights, Intercultural Dialogue and Multi-level Governance”, amb seu a la Universitat de Pàdua (Itàlia). També ha estat director del Fòrum Mundial de Xarxes de la Societat Civil, conegut amb el nom de Fòrum Ubuntu, entre 2009 i 2014. Des de l'any 2005 i fins el 2014 va ser director de l'oficina de la Fundació Cultura de Pau a Barcelona. Ha col·laborat activament amb Nacions Unides, durant els anys 2005 i 2006 va ser assessor especial del Co-President del Grup d'Alt Nivell de Nacions Unides per l'Aliança de Civilitzacions i entre els anys 1999 i 2000 va ser coordinador del Grup de Cultura del Fòrum del Mil·lenni de Nacions Unides.

 També ha estat supervisor i observador electoral internacional per a l'Organització per la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) i la Unió Europea en diversos països, com per exemple la Federació Russa, Bielorússia, Macedònia, Ucraïna i Bòsnia-Hercegovina.

Francesca Guardiola (Santpedor, 1963). És llicenciada en Filologia i Literatura catalana per la Universitat de Barcelona i té un Màster en Gestió cultural també per la Universitat de Barcelona, amb stage de formació complementària a la City University de Londres, a on va acabar els estudis.

Té més de 30 anys d'experiència a l'administració pública i durant els darrers 11 anys s'ha especialitzat professionalment en Relacions Internacionals, tant al Parlament com al govern, des d'un punt de vista institucional i també de projecció econòmica.

Aquest darrer any 2016 ha estat directora de Relacions Institucionals a l'Agència de la Competitivitat de Catalunya (ACC1Ó). El 2015 va ser nomenada directora general de Relacions Exteriors a la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea i fins el 2011 havia estat subdirectora de la mateixa direcció general.

Ha participat i ha estat membre del Consell d'Administració d'ACC1Ó, en representació de la Secretaria d'Afers Exteriors i de la Unió Europea, durant els anys 2013 fins al 2015. Entre els anys 2006 i 2011 va ser cap de Relacions Institucionals del Parlament.

Ewa Adela Cylwik (Varsòvia, 1984) és llicenciada en Dret per la Universitat de Varsòvia i té un màster amb doble especialització: Dret Constitucional i Drets Humans, i també en Dret Esportiu.

Des de 2012 ha estat assessora legal en diverses organitzacions internacionals, la majoria de les quals vinculades al món de l'esport i els drets humans. És membre de la xarxa de coneixement de la radicalització (RAN), que forma part de la Comissió Europea i reuneix professionals de tot Europa que treballen en la prevenció de la radicalització.

Durant els últims cinc anys ha estat advocada i consultora independent de governs i clubs de futbol d'arreu del món en termes legals i de responsabilitat corporativa o institucional. També ha treballat  a l'associació polonesa Nigdy Wiecej en el desenvolupament de projectes contra la discriminació dins les comunitats esportives, i a la Fundació Warszawski Sport amb l'objectiu de crear una estratègia per a la creació d'entitats més sostenibles i amb més responsabilitat social.

Entre els anys 2012 i 2015 va ser representant de la Football Against Racism in Europe  (FARE) a la UEFA, entitat per la qual va elaborar recomanacions i informes legals. També ha participat en el disseny de la campanya internacional de la UEFA EURO 2012 per a la promoció de la diversitat en l'esport.

A més de polonès, parla català, castellà, anglès, rus i alemany.

Isidre Sala, director general d'Afers Multilaterals i Europeus

El govern també ha aprovat el nomenament d'Isidre Sala com a director general d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència. Nascut a Camarasa (La Noguera) el 1973, és llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses per la UB i té un màster en Diplomàcia i Acció Exterior per la UPF. També té dos postgraus en Estudis per al Desenvolupament per la UAB i en Estratègies de Negocis per la Cornell University (USA), a més d'un diploma de Ciències Empresarials per la Universitat de Lleida

Des del 2014 ha treballat com a especialista en institucions financeres internacionals a la Direcció General d'Afers Multilaterals i Europeus del Departament d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Entre els anys 2004 i 2014 va treballar a l'Agència de la Competitivitat de Catalunya (ACC1Ó) on, a partir del 2008, va ser gerent de Cooperació Internacional. Va promoure la participació d'empreses catalanes en la contractació pública internacional d'organitzacions multilaterals com el Banc Mundial, el Banc Interamericà de Desenvolupament o el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament.

També va liderar la participació en projectes d'assistència tècnica de finançament multilateral i programes de cooperació europea; així com la promoció del sector privat en la política de cooperació al desenvolupament. Durant aquests anys va negociar i gestionar el primer Fons de Consultoria de Catalunya al Banc Mundial, la qual cosa va significar l'entrada de Catalunya com a donant del Grup Banc Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Biden creu que els soldats que van lluitar contra Hitler voldrien aturar Putin

Barcelona
guerra a europa

Biden anuncia davant Zelenski un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna

barcelona
regne unit

Sunak demana disculpes per haver marxat de la cerimònia del Dia D

barcelona
guerra a europa

Suïssa descarta un acord durant la conferència sobre Ucraïna, sense Rússia

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

El torn d’Irlanda i la República Txeca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu parlarà davant el Congrés dels EUA el pròxim 24 de juliol

barcelona
Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Eleccions Europees

L’extrema dreta es dispara en els Països Baixos, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona