L'informe jurídic sobre la recaptació a Cubelles, a la Sindicatura de Comptes

ICV, el PP i ICb volen que la institució valori les presumptes irregularitats en el cobrament d'impostos

ICV, el PP i ICb, juntament amb els partits que integren el govern de Cubelles, van presentar l'informe jurídic sobre les presumptes irregularitats en la recaptació a la fiscalia anticorrupció a l'octubre. Ara, els tres partits de l'oposició defensen que el mateix informe, encarregat per l'Ajuntament a un bufet d'advocats, aconsella que la Sindicatura de Comptes de Catalunya analitzi la gestió recaptatòria de Cubelles. Per això, els tres grups van presentar a la sindicatura el document, juntament amb els informes elaborats per la secretària i la interventora de l'Ajuntament –en el qual les dues funcionàries defensen la seva actuació–, el 20 de novembre. En una roda de premsa, dimecres al vespre, els tres grups de l'oposició van destacar la seva voluntat d'actuar «per aclarir» les suposades irregularitats en el cobrament d'impostos al municipi.

Una anàlisi «urgent»

«Lamento molt que en aquesta taula no hi hagi cap representant d'altres grups polítics», va assegurar el regidor d'Iniciativa per Cubelles, Josep Lluís Comas. El regidor va destacar la importància d'actuar «amb urgència» per evitar la prescripció d'alguns dels possibles delictes dels quals parla l'informe per una mala gestió del cobrament dels impostos. Segons Comas, «el govern ha d'explicar el perquè de la seva actitud tan tèbia a l'hora de presentar la denúncia». ICV, el PP i ICb no entenen per què el govern local no va explicar-los abans les suposades irregularitats, tenint en compte que l'informe jurídic estava fet al juliol, però no va ser fins a l'octubre quan l'oposició se'n va assabentar.

Així mateix, els tres grups de l'oposició critiquen que el govern vulgui realitzar una auditoria econòmica de l'Ajuntament de l'any 2008, i no dels anys anteriors, en els quals es van produir els problemes en la gestió. De fet, els partits recorden que el mateix informe també recomana elaborar una auditoria per analitzar a fons les irregularitats en la recaptació. «L'equip de govern fa el sord en aquest tema. Nosaltres, com a representants d'una gran majoria de ciutadans, entenem que els hem de mantenir ben informats», va assegurar la regidora d'ICV Mònica Miquel. La representant d'ICV va insistir que els partits han d'evitar que les suposades irregularitats «quedin en un calaix». Així mateix, Miquel va assegurar que ICV, el PP i ICb estan oberts que la resta de partits s'adhereixin a la presentació de l'informe a la sindicatura.

«Sembla que no hi ha interès», va dir la regidora del PP Juani Navarrete en referència a l'aclariment de les irregularitats per part del govern, i va criticar la falta de transparència del tripartit.


LES FRASES

MÒNICA MIQUEL
REGIDORA D'ICV
«L'equip de govern fa el sord en aquest tema. Nosaltres anirem informant-ne, pensem que és un tema molt important com per deixar-lo de banda; no ha de quedar en un calaix»
JUANI NAVARRETE
REGIDORA DEL PP
«No estem fent res que no se'ns hagi dit a l'informe. Nosaltres no som ningú per jutjar, però sí per aclarir les coses. Per què uns van pagar els impostos i altres no? Aquest tema és importantíssim»
JOSEP LLUÍS COMAS
REGIDOR D'ICB
«El govern ens va dir que el tema quedava tancat [després de la presentació de l'informe a la fiscalia]. El que està en qüestió és la transparència, falten explicacions, hi ha punts foscos»

El govern local es refereix al «compromís» dels grups de «no fer declaracions»

«No faré cap declaració que afecti la confiança dels ciutadans en l'Ajuntament», diu el regidor d'Hisenda, Xavier Grau (PSC), en referència a les crítiques d'ICV, el PP i ICb. El representant del govern recorda, així, el mateix que va contestar en el ple municipal per respondre ICb. Segons Grau, les forces polítiques de l'Ajuntament que van presentar l'informe a la fiscalia anticorrupció van acordar «no fer declaracions per la seva banda». «Jo defenso la presumpció d'innocència de tothom, de tots els responsables polítics i dels treballadors» en referència a la gestió econòmica dels últims anys. Grau diu que el fet que el govern no s'hagi adreçat a la Sindicatura de Comptes «no vol dir que no estigui actuant», i destaca que «tots els partits han estat al govern, però que l'únic que ha tirat endavant» la revisió de la recaptació «és el govern actual». Segons el regidor d'Hisenda, «hi ha una proposta sobre la taula per fer una auditoria de deu anys».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Afganistan

Tres turistes de nacionalitat espanyola moren en un atac a Bamian

Barcelona
Guerra a Gaza

En marxa el moll artificial per desembarcar ajuda humanitària

Barcelona
Religió

El Vaticà canvia el procediment per reconèixer aparicions i revelacions

Barcelona
Política

ERC deixa en mans de la militància el seu posicionament en la investidura

barcelona
Guerra a Gaza

Israel recupera els cossos de tres ostatges morts el 7 d’octubre

Barcelona
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona