«Per fi se'ns dóna l'oportunitat de començar a desfer tot aquest embolic»

L'exregidor i càrrec de CiU Genís Carbó confia haver convençut Garzón de la seva innocència

Genís Carbó va arribar a l'Audiencia Nacional una hora abans de la cita amb el jutge i acompanyat del seu advocat, Francesc Jofresa. Se'l veia entre satisfet i preocupat. Una hora després, quan sortia de la declaració, la cara de preocupació se li havia esborrat del rostre. «Estic satisfet perquè per fi he pogut explicar-me davant del jutge i crec que m'ha entès», va explicar Carbó, que sempre ha defensat que la seva participació com a professional en l'operació urbanística de Sant Andreu de Llavaneres va ser del tot legal i correcta. Admet que pot sorprendre l'import de la factura que va cobrar a l'empresa de Lluís García Sáez, Niesma Corporació SL, pels serveis d'assessorament, 244.000 euros, però més enllà d'aquest detall assegura que l'operació urbanística va ser del tot impecable. «El conveni entre els promotors i l'Ajuntament era impecable i el municipi hi sortia guanyant indiscutiblement», va reiterar ahir Genís Carbó. Com a mínim fins ahir, el jutge Garzón li imputa un delicte de suborn perquè creu que va utilitzar les seves influències polítiques i els seus càrrecs per facilitar l'acord entre els promotors, Niesma Corporació SL i l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres. Carbó va insistir ahir davant del jutge que la seva imputació bàsicament és fruit de la mala interpretació del seu càrrec com a coordinador del pla territorial metropolità. Segons va explicar, aquesta responsabilitat està totalment deslligada de la gestió urbanística. «El que passa és que confonen el pla territorial metropolità amb el pla general metropolità, que són coses molt diferents», aclareix l'exregidor mataroní. A partir d'aquest argument, doncs, assegura que mai va poder fer servir el seu càrrec per beneficiar una operació urbanística privada perquè ell mai no va tenir responsabilitats sobre l'urbanisme sinó sobre el territori. Aquesta és, segons ell, la clau que li obre la porta cap a l'exculpació i així ho va intentar explicitar ahir davant del jutge.

«Un mal tràngol»

Genís Carbó va relatar el mal tràngol personal que està passant per culpa d'aquest cas i va donar les gràcies pel suport que ha rebut per part de la família i dels seus amics. «Tot això és molt dur, aclaparador, i no ho desitjo a ningú.» El seu prestigi n'ha sortir tocat i, de fet, ha hagut d'abandonar les seves responsabilitats professionals com a assessor urbanístic als ajuntaments de Valls i Cardedeu. A més a més, es planteja seriosament demanar el reingrés al seu lloc de funcionari de la Generalitat per poder continuar treballant per viure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Geòrgia

El Parlament aprova la polèmica llei sobre els “agents estrangers”

Barcelona
rússia

Putin nomena com a assessors a ‘falcons’ partidaris de la guerra a Ucraïna

barcelona
rússia

Rússia posa en servei un míssil intercontinental d’emplaçament marítim

barcelona
política

Junqueras, disposat a continuar pilotant la “nova etapa” d’ERC

barcelona
país basc

El Parlament de Vitòria inicia la nova legislatura amb apel·lacions a un nou estatus

barcelona
política

PSC i comuns llencen l’ham per acostar ERC a una negociació d’investidura

barcelona
Estat espanyol

El PSOE treu cinc punts d’avantatge al PP a l’últim baròmetre del CIS

Barcelona
Judicial

Un policia que acusa en el cas Tsunami està investigat per fustigar manifestants

barcelona
Estat espanyol

Sánchez donarà explicacions al Congrés sobre la seva dona el 22 de maig

Barcelona