Política

Puigdemont demana un compromís col·lectiu de país amb les institucions

El president de la Generalitat avisa en l'acte de suport a Forcadell i els membres de la mesa querellats per la Fiscalia que no s'intenta inhabilitar només el Parlament, “sinó a tots nosaltres”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha alertat aquest dimecres durant l'acte de suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell que no es tracta només d'un intent d'inhabilitar una Mesa o un govern, sinó que “estan intentant inhabilitar-nos a tots nosaltres”.

El cap de l'executiu ha tancat l'acte institucional al Parlament convocat pels expresidents de la cambra Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert per donar suport a Carme Forcadell, Lluís M. Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet per les querelles que la Fiscalia ha presentat contra els membres de la mesa. El suport ambé s'ha fet extensiu a l'expresident de la Generalitat Artur Mas, a l'exvicepresidenta Joana Ortega i als exconsellers Irene Rigau i Francesc Homs, condemnats pel 9-N.

Puigdemont ha advertit que “cap democràcia no es pot permetre inhabilitar la feina del Parlament, especialment, la feina que li és pròpia: debatre, discutir i acordar”. “Un Parlament on no es pot parlar no és un Parlament”, ha advertit. És per això que ha demanat que, “si això passa, que és el que està passant, ens hem de comprometre col·lectivament, com a país, amb les nostres institucions”.

“Això no va de grups polítics, d'institucions o de compromisos personals. Va de tots nosaltres”, ha subratllat. “Quan intenten inhabilitar a tot un poble, cal que aquest poble faci realitat allò que és un èxit de la xarxa: que mai no caminareu sols”, ha reblat.

Abans de la intervenció de Puigdemont, la presidenta Forcadell ha pronunciat unes paraules d'agraïment a les persones que han impulsat, participat i acompanyat en l'acte. Ha destacat el suport “molt rellevant” dels seus predecessors al capdavant de la cambra.

Forcadell ha assegurat que “estarem a l'alçada del moment històric que vivim, no en tinguin cap dubte, per defensar els drets i les llibertats dels catalans, garantir la sobirana de la institució i que al Parlament s'escoltin totes les veus”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona