Política

Gigarecollida de firmes el dia de la rosa, el llibre i el dret a decidir

Més de 5.000 voluntaris demanaran avui signatures a favor del referèndum arreu del país

Joan Ignasi Elena agermana la transversalitat de Sant Jordi amb l'anhel català per l'autodeterminació

El llibre, la rosa... i el referèndum. Més de 5.000 voluntaris amb armilla verda esquitxaran avui el territori per demanar signatures pel dret a decidir, un desplegament que s'afegirà al miler de punts de recollida de firmes que obriran arreu del país les entitats del Pacte Nacional pel Referèndum, cadascuna amb la participació dels seus socis. És a dir, els voluntaris que prendran part en la gigarecollida de firmes superaran de molt els 5.000, en una nova demostració de capacitat de mobilització de la societat civil per l'autodeterminació. Els adherits al Pacte van mostrar ahir el seu compromís amb la recollida massiva de suports amb una fotografia conjunta a la Rambla de Barcelona per escenificar el tret de sortida de la iniciativa, per bé que ja es podia signar pel referèndum a Pactepelreferendum.cat .

“Demà és el dia de la rosa i el llibre, i també volem que sigui el dia de la reivindicació democràtica, de l'expressió d'aquest anhel col·lectiu del poble de Catalunya”, va desitjar el coordinador del Pacte, l'exalcalde de Vilanova Joan Ignasi Elena. “Això no és una cosa de quatre, sinó de la immensa majoria dels ciutadans de Catalunya, que tenim molt clar que som nació i com a nació som sobirans, i com a sobirans que som tenim dret a decidir el nostre futur en referèndum”, va recordar. Elena va posar l'accent en la transversalitat i la unitat al voltant de la reivindicació pel dret a decidir. L'acompanyaven representants de les centrals sindicals UGT, CCOO, Unió de Pagesos, Ustec i Intersindical, l'entitat Casa Nostra Casa Vostra, l'associació de juristes Drets, la Plataforma per la Llengua, la Confederació de Cooperatives de Catalunya, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes i diversos pactes locals pel referèndum, a més de representants de les associacions sobiranistes ANC, Òmnium, AMI i Súmate.

Grans consensos

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, es va mostrar convençut de la celebració d'un referèndum vinculant, producte d'“un gran acord de país”. “Catalunya ha avançat històricament gràcies als grans consensos”, va subratllar. El president del Ciemen, David Minoves, va reivindicar el caràcter democràtic i pacífic del “procés d'emancipació nacional de Catalunya”.

La macrorecollida viurà un altre moment àlgid l'1 de maig, Dia del Treballador. Els resultats es preveu que es facin públics a mitjan mes vinent.

LES FRASES

Som nació i com a nació som sobirans, i com a sobirans tenim dret a decidir el nostre futur en referèndum
Demà [avui] és el dia de la rosa i el llibre, i volem que sigui també el dia de la reivindicació de l'anhel col·lectiu del poble de Catalunya
Quina millor manera per explicar el dret a decidir que en un dia tan transversal com Sant Jordi?
Joan Ignasi Elena
Coord. Pacte Nacional Referèndum

Pedro Sánchez: “Cal reconèixer Catalunya com a nació”

La pugna de les primàries del PSOE va recalar ahir a Catalunya en la vigília de Sant Jordi amb un missatge de Pedro Sánchez a favor de reconèixer Catalunya com a nació i un altre de Patxi López per alertar que un referèndum “per damunt de la legalitat” podria “fracturar” Catalunya. Sánchez té un important graner de vots al Principat. En la primera visita en campanya a Barcelona, en un míting davant de 3.000 persones, va reiterar el que ja va esbossar en una entrevista amb Jordi Évole quan va plegar de la secretaria general del PSOE: “Cal reconèixer Catalunya com el que és: una nació.” “Espanya és una nació de nacions i Catalunya és una nació”, va insistir, acompanyat de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la plaça de la fàbrica Fabra i Coats.

López, en la seva cinquena visita al país, a Lleida, es va mostrar partidari de reconèixer Catalunya només com a “nació cultural”, però va advertir que “aquest no és el debat de veritat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona