Política

Procés sobiranista

Borràs descarta represàlies per la compra d'urnes

La consellera defensa que el govern pot fer-ho perquè té plenes competències “en matèria d'eleccions i consultes”

La Generalitat preveu encarregar unes 8.000 urnes de metacrilat i 4.000 de cartró

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha defensat aquest divendres la legalitat de la compra d'urnes per part de la Generalitat i ha assegurat que el govern no tem cap tipus de represàlia o que es pugui aturar el procés de licitació.

En declaracions als mitjans de comunicació des de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), Borràs ha dit que “no entendria” que s'actués en contra de la compra d'aquestes urnes per a “eleccions, catalanes, consultes i processos participatius” perquè és una operació “totalment legal” que s'emmarca en les competències de la Generalitat.

“Som competents en matèria d'eleccions i consultes, és lògic que vulguem disposar dels elements necessaris per tirar endavant processos electorals”, ha subratllat.

Tot i que ha evitat en tot moment relacionar directament la compra d'urnes amb el referèndum del setembre, Borràs ha refermat “el seu compromís i el de la resta de consellers” amb la celebració d'una consulta que el govern “vol pactada amb l'Estat”.

8.200 urnes de metacrilat, 4.000 de cartró

La consellera ha precisat que el que està fent ara el seu departament és ultimar un acord marc per tal d'homologar empreses que puguin vendre urnes al govern per “fer diversos processos electorals, consultes ciutadanes i processos participatius”. Aquest procés d'homologació s'iniciarà de forma “imminent” i “a ulls públics de tothom” i finalitzarà al juny.

En concret, la Generalitat té previst comprar 8.200 urnes de metacrilat, destinades a processos electorals, i 4.000 més de cartró, que serviran per realitzar consultes municipals i processos participatius, ha detallat. Sobre les de metacrilat, Borràs ha recordat que la seva fabricació està molt regulada perquè han de tenir “unes característiques molt determinades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona