Sentmenat supera el 20% de participació en la consulta sobre la independència

1.210 persones donen suport a l'autodeterminació en una consulta molt emotiva

«Aquest és el vot més important que he fet en la meva vida», va afirmar Vicenç Ramoneda, un dels 105 organitzadors, comptant socis de l'entitat Sentmenat per l'Autodeterminació (SPA), voluntaris i notables. La seva tasca desinteressada, així com la de tots els altres coordinadors de la consulta popular, va fer possible que els ciutadans de la localitat poguessin expressar lliurement la seva opinió sobre la independència, i això que ell va protagonitzar una de les anècdotes de la sessió matinal: «He intentat votar amb el DNI català i no m'han deixat», va destacar. Una acció justificada pel seu desig que «d'aquí a uns tres anys, una cosa així ja sigui possible».

De fet, un dels maldecaps més importants amb què es va trobar l'organització és l'absència de cens oficial per controlar les votacions. Algunes persones, com que no tenien ni el DNI ni l'empadronament en regla, van intentar acreditar la seva ciutadania amb documents com ara la factura de la llum i el rebut de l'escola, però els encarregats de taula no els van permetre votar per no vulnerar la credibilitat de la consulta. Un ciutadà va poder votar, en canvi, gràcies al carnet de Sanitat, ja que, per a la seva obtenció, era imprescindible estar empadronat a Sentmenat. Això li va estalviar la molèstia de tornar a casa a buscar la documentació oficial, cosa que sí va fer una dona, tot i que llavors no va poder dipositar la papereta a l'urna fins a una hora més tard.

«La gent surt d'aquí amb un somriure», hi va afegir Ramoneda, que també estava il·lusionat per l'arribada prevista a les cinc de la tarda dels observadors internacionals. En canvi, el cap de sala, Antoni Hernández, lamentava «les amenaces molt gruixudes rebudes a través del Facebook», encara que es mostrava molt tranquil pel fet que la carretera estava tancada –la qual cosa afavoria el control de la gent de seguretat–, i pel compromís dels Mossos d'Esquadra d'actuar davant de qualsevol disturbi, que afortunadament no es va produir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries