Política

Procés sobiranista

Dues empreses catalanes opten a fabricar les urnes del referèndum

Les empreses Plastic Express SA i la UTE formada per Espai World SL i Suministros Integrales Futbida SL es presenten al procés de licitació de les 8.000 urnes

La mesa està formada pels quatre secretaris del departament i no per funcionaris tenint en compte l’existència d’una querella per part de la Fiscalia

Dues empreses catalanes han entrat al procés de licitació per subministrar les 8.000 urnes de metacrilat que la Generalitat vol encarregar per processos electorals, consultes populars i altres formes de participació ciutadana. Les dues firmes són Plastic Express S.A., ubicada al barri del Poblenou de Barcelona i la UTE Espai World SL i Suministros Integrales Futbida SL, també de la capital catalana., segons ha informat aquest divendres el portal de contractació pública de l’administració catalana. Dimecres vinent al migdia s’obrirà el sobre B de la licitació per conèixer l’oferta econòmica que fan.

El Diari Oficinal de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar el 9 de maig l’acord marc per a la compra de les urnes per al referèndum per 184.000 euros. Les empreses interessades han disposat de quinze dies per presentar les seves ofertes a la seu del departament de Governació. Aquest divendres s’ha fet públic el nom de les dues empreses que entren en el procés, tot i que encara no es poden considerar homologades ja que resta pendent el tràmit d’obertura del sobre d’oferta econòmica.

El mateix acord marc contenia també un segon plec pel subministrament d’urnes de cartró, que ha quedat desert.

Plastic Express SA és una empresa situada al barri barceloní del Poblenou, que al seu web es descriu com una companyia que serveix a tota Europa i que està dedicada a proveir materials, solucions i serveis personalitzats relacionats amb el món del plàstic.

Suministros Integrales Futbida SL està situada al barri barceloní de l’Eixample i es presenta com una microempresa dedicada a la fabricació de productes de plàstic.

Front judicial

L’operació per comprar les urnes s’ha convertit en un nou front judicial entre la Generalitat i l’Estat. La Fiscalia va presentar el passat 16 de maig una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el secretari general de la conselleria, Francesc Esteve, per haver iniciat el procés d’homologació de les urnes. La querella, ordenada pel Fiscal General de l’Estat, José Manuel Maza, també va adreçada “contra els qui durant la instrucció resultin igualment responsables”.

El ministeri públic considera que aquest procés de licitació vulnera diferents resolucions dictades pel Tribunal Constitucional (TC) contra el referèndum i el veu com “d’impossible encaix en l’àmbit competencial” del Parlament i de la Generalitat. En canvi, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha replicat que es tracta d’un procés de contractació “impecable” i calcat al que va fer en el seu moment Andalusia, que té urnes pròpies.

Tenint en compte l’existència de la querella i en la línia de protegir els funcionaris, la mesa de contractació per decidir les empreses que entraven en el procés l’han formada en aquesta ocasió els quatre secretaris del departament i no funcionaris, com passa habitualment. Així, la mesa la formen la secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Massó; el d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el d’Administració Local, Joaquim Ferrer; i el secretari general del Departament, Francesc Esteve. També n’han format part la interventora i el responsable d’assessoria jurídica de la conselleria, segons l’ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona

El periple del vot exterior

Barcelona

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona