Política

Puigdemont crida el món local a estar “actiu, mobilitzat i compromès”

El president de la Generalitat subratlla que “el procés constituent d’un país saludablement democràtic” s’ha de basar en el municipalisme

Defensa un país construït de baix a dalt “on tothom pensi el que vulgui i pugui defensar-ho”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha instat els alcaldes i regidors catalans, en especial els del seu partit (PDeCAT), a estar “actius, mobilitzats i compromesos” amb la celebració del referèndum d’independència programat per a la tardor.

Puigdemont ho ha dit en el seu discurs a la convenció municipalista del Partit Demòcrata poques hores després que ell mateix hagi anunciat la data, 1 d’octubre, i la pregunta del referèndum d’independència: “Voleu que Catalunya sigui un Estat independent en forma de república?”.

Segons ell, Catalunya es troba davant un escenari únic per convertir-se en Estat, i ha convidat els alcaldes i els regidors a no desaprofitar-ho: “Ara és l’oportunitat. En qualsevol cas, ha volgut deixar clar que ell no es tirarà enrere.

El president, que s’ha mostrat convençut que pot comptar amb els alcaldes i regidors, ha subratllat que “el procés constituent d’un país saludablement democràtic s’ha de basar en gran part en aquesta xarxa que és el món local”. “Ens cal un mon local actiu, mobilitzat i compromès, que deixi la seva petja en la fundació” del nou Estat.

Puigdemont ha fet una crida als representants del món local a buscar la implicació del màxim de ciutadans possible, estiguin o no a favor de la independència. Segons ell, “el reclam més poderós que tenim és la possibilitat d’oferir als ciutadans, pensin el que pensin, l’oportunitat de dir el que volen per fer un país millor”.

“Per fer un millor país, l’hem de fer entre tots. Un país on es discrepa civilitzadament, és un gran país. Allunyeu-vos dels països de pensament únic, on creuen que només valen la seva constitució i les seves lleis. Volem un país en què tothom pensi el que vulgui i pugui defensar-ho”, ha assegurat.

Ha recordat que “la transició es va fer de dalt a baix” perquè en les circumstàncies d’aquell moment “no es podia fer d’una altra manera”, però això va fer que molta gent “se’n quedés al marge”. “Quina constitució s’hagués aprovat si s’hagués comptat amb els Ajuntaments?”, s’ha preguntat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona