Política

Setge al procés sobiranista

L’oposició també demana als seus diputats que estiguin mobilitzables la segona quinzena d’agost

C’s, PSC i PP reclamen als electes que estiguin “a prop” en la mesura que el Parlament estarà habilitat a partir del dia 15

Els parlamentaris de Sí Que Es Pot i la CUP es donen per mobilitzats tot l’any i el diputat no adscrit Germà Gordó no té previst sortir de Catalunya

Els diputats de Junts pel Sí no són els únics que tenen ordres de no allunyar-se massa durant les vacances d’agost. Des de Ciutadans (C’s), PSC i PPC també han demanat als seus electes que estiguin mobilitzables durant la segona quinzena d’agost, per si cal reaccionar al Parlament davant de l’acceleració del procés, a un mes i mig del referèndum, segons han explicat fonts d’aquests grups a l’ACN.

Des de C’s han donat instruccions als seus diputats que estiguin “a prop” i, si pot ser, que no marxin de la Península.

El PSC ha indicat als seus que, en la mesura que la cambra estarà habilitada la segona quinzena d’agost, també ho han d’estar els electes.

El PP no ha establert una distància concreta, però ha dit als seus diputats que estiguin localitzables per si han de tornar a Barcelona.

Des del grup parlamentari de Catalunya Sí Que Es Pot han fet constar que es donen per mobilitzats tot l’any, inclosa doncs, la segona quinzena de l’agost.

Els 10 diputats de la CUP també han explicat que sempre estan disponibles, i especialment fins a l’1 d’octubre.

Finalment, el diputat no adscrit Germà Gordó ha decidit no marxar de Catalunya per poder anar al Parlament, si calgués.

La presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ja va assegurar aquest dijous al matí que marxaria a algun lloc des d’on pogués tornar “per terra, mar o aire”.

Junts pel Sí va registrar, en el marc de la reforma del reglament del Parlament, una esmena que habilita la segona quinzena d’agost com a període ordinari de sessions, per tal de reprendre abans les tramitacions d’iniciatives parlamentàries.

El president del grup parlamentari majoritari, Jordi Turull, va avisar els diputats de Junts pel Sí que estiguessin permanentment mobilitzables durant les vacances d’estiu, per si cal reaccionar a alguna actuació de l’Estat. En una reunió del grup parlamentari de finals de maig, Turull els va instar a no fer el “viatge de la seva vida”, en referència a evitar sobretot vols transoceànics que dificulten un retorn ràpid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia