Política

Exèrcit

Felip VI presideix el lliurament de despatxos a 483 nous sergents a Talarn

El monarca espanyol i la vicepresidenta Neus Munté coincideixen en l’acte i se saluden amb cordialitat

El director de l’acadèmia sotsoficials, Ricardo Antonio Salgado, demana als militars que estiguin “atents a l’evolució de la societat i les noves amenaces”

El rei Felip VI ha presidit aquest dilluns el nomenament de 483 nous sergents a l’Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de Talarn, al Pallar Jussà, que han rebut l’encàrrec d’“estimar i defensar sempre Espanya”.

També hi han assistit, entre altres, la ministra espanyola de Defensa, María Dolores de Cospedal, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la consellera de la Presidència, Neus Munté, en representació, de la Generalitat.

Després de la salutació a les autoritats civils i militars, el monarca espanyol ha condecorat amb la Creu al Mèrit Militar amb Distintiu Blanc al número 1 de la promoció, el sergent Ignacio Lorenzo, el qual Munté ha lliurat una rèplica de l’espasa de Jaume I el Conqueridor, que la Generalitat lliura anualment al primer de la promoció. El rei i la portaveu del govern català s’han saludat amb cordialitat amb una encaixada de mans.

L’acte ha estat estrictament militar i sense discursos polítics. Sí que ha parlat el director de l’acadèmia, Ricardo Antonio Salgado, que després de felicitar els nous sergents els ha recordat que “la formació militar no acaba mai”.

“L’evolució de la societat i de les amenaces, i dins del mateix Exèrcit la modernització dels materials i l’actualització dels procediments, ens obliguen en tot moment a estar moral, física, intel·lectual i tècnicament preparats per poder adaptar-nos als constants canvis”, ha afegit.

També els ha avisat que mentre exerceixin les seves funcions podran rebre “assessoraments i consells”, però ells mateixos seran “responsables absoluts” de les decisions que prenguin. “La disciplina us obliga a manar amb fermesa i responsabilitat, assumint les conseqüències de les vostres decisions, vetllant per la moral i la seguretat del vostre subordinats i sent vosaltres mateixos exemple”, ha afegit.

Una tempesta ha acompanyat els últims minuts la cerimònia abans del tradicional llançament dels barrets, mentre el rei donava l’ordre de trencar files “per última vegada en aquesta Acadèmia general bàsica de suboficials, trenquin files”.

En total, han rebut el reial despatx de sergent 483 militars, entre ells 42 dones, nou més que el 2016, quan van ser 33 d’un total de 485 sergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona