Política

opinió

Demà, debat morbós

Tot i que va quedar clar, demà el president de la Generalitat explicarà en seu parlamentària per què va destituir el conseller Jordi Baiget. Tota l’oposició hi podrà donar la seva opinió. Serà un debat morbós. Puigdemont va destituir Baiget perquè li va perdre la confiança i, de fet, no hauria de donar gaires explicacions. L’oposició criticarà el president per haver destituït Baiget perquè no va ser, dins del govern, prou independentista. Un debat surrealista que només servirà per afegir llenya al foc entre els creients i no creients i, sobretot, entre els dubtosos del referèndum de l’1 d’octubre. Votarem? És la pregunta més estesa que s’està fent arreu aquests dies entre amics, familiars i coneguts en el suposat cas que es vulgui entrar en matèria sensible i parlar del futur polític immediat. És difícil contestar amb un sí o un no a la pregunta de si votarem... Cal argumentació i interpretació.

És curiós, el president Puigdemont i l’exconseller Baiget tenen raó. Puigdemont no pot mantenir al govern un conseller que dubti de la feina que fa el govern que presideix. Per altra banda, Baiget també té tota la raó quan afirma que l’Estat té molta força, que quan s’aprovi la llei del referèndum aquesta serà immediatament impugnada i que, si no hi ha res a fer, potser, afirma Baiget, s’haurà de fer alguna cosa diferent, i alguna cosa diferent es pot assemblar força a un 9-N bis. Els dubtes expressats per l’exconseller són els que ara tenen moltes persones del món sobiranista. Però, és clar, no són consellers d’un govern que vol transformar la política de dalt a baix. El debat morbós de demà donarà peu al govern per continuar mantenint, després del que s’ha explicat, en secret, els darrers detalls de com posar les urnes i que siguin vàlides, i l’oposició podrà explicar com es farà per treure-les i que no siguin vàlides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia