Política

Setge al procés sobiranista

Turull: “No poden tallar el FLA perquè el primer afectat serà l’estat espanyol”

El conseller de la Presidència recorda que si col·lapsen econòmicament Catalunya “Espanya s’enfonsa, així de clar”

El conseller de la Presidència i portaveu del govern, Jordi Turull, ha tret ferro aquest dissabte a l’amenaça del govern espanyol de condicionar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a la no despesa de diners per a l’1-O. “No poden tallar el FLA, no el podran tallar perquè el primer afectat serà l’estat espanyol i a nivell internacional els mercats financers quedarien embussats”, ha assegurat Turull als micròfons de RAC1.

“Si col·lapsen econòmicament i financerament Catalunya, Espanya s’enfonsa, així de clar”, ha reblat el conseller de la Presidència, que ha afirmat que l’Estat ha anunciat aquesta mesura sense pensar en les conseqüències i que estan fregant “l’absurditat”. “Hem arribat a un moment en què un departament de la Generalitat, un servei comprarà un paquet de folis per a la fotocopiadora i diran folis! atenció! igual serveixen per fer el recompte de vots que es fa al costat de les meses! per tant, querella”, ha ironitzat Turull.

“Ho estan portant al nivell tant de l’absurd que ells mateixos quedaran col·lapsats”, ha reiterat el portaveu del govern, que ha tornat a mostrar el compromís de la Generalitat per celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. “L’1-O és ara més urgent que mai. La Generalitat farà el referèndum tal com s’ha compromès, la llei de contractació pública ofereix moltes possibilitats”, ha avançat Turull, que també ha parlat del compromís d’endegar una campanya institucional per incentivar al vot. “Campanya sí que n’hi haurà. Com ho farem? No ho puc explicar perquè al cap de mitja hora tinc l’helicòpter de la Guàrdia Civil amb el fiscal per trobar no sé què”, ha criticat el conseller de la Presidència. “Fan el discurs de la por perquè ells si que en tenen i veuen que no ho podran aturar”, ha considerat Turull. “Que tothom estigui tranquil perquè les amenaces no ens frenen sinó que ens estimulen a fer-ho més bé”, ha finalitzat el portaveu del govern.

“Intenten apagar el foc amb benzina”

“Nosaltres seguirem fent la feina i no ens distrauran les amenaces de l’executiu espanyol”, ha insistit Turull. “Estan intentant apagar foc amb benzina i nosaltres estem intentant fer un tsunami democràtic, el foc sempre el pots parar i l’aigua no”, ha fet un símil metafòric el conseller de la Presidència, que ha volgut posar de relleu com “hi ha un govern de l’Estat que està més preocupat per una factura de 6.000 euros que per una de 60.000 milions d’euros que van perdre els bancs”.

“Pel benestar dels catalans, el què haurien de deixar fer és que els treballadors públics estiguin tot el dia treballant per atendre millor als ciutadans de Catalunya i no per fer paperassa pel govern de l’estat”, ha sentenciat Turull, que ha lamentat que a Catalunya “s’està aplicant un nou tipus penal que no existeix: el d’aquells en porten alguna de cap”.

Turull ha acusat a l’executiu de Mariano Rajoy d’actuar preventivament i apunta que l’habitual seria que “si un govern considera que un altre govern no fa una actuació ajustada de dret, quan s’ha fet, acudeixi als diferents estaments que considera que ha de recórrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona
política

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ