Política

Un detingut d’EI mata un agent turc a comissaria

El sospitós va apunyalar la víctima mentre entrava a la seu policial, a Istanbul

Un suposat membre del grup gihadista Estat Islàmic (EI) va apunyalar mortalment un agent de la policia en una comissaria d’Istanbul, abans de ser abatuts a trets, segons va informar l’agència de notícies turca Anadolu.

Els fets van passar diumenge en una comissaria de la zona europea de la ciutat, a on havia estat traslladat l’agressor acusat de pertànyer a EI i de planejar un atemptat suïcida, segons va informar la CNN turca citant fonts oficials. Allà es va produir l’atac, en unes circumstàncies que encara no s’han aclarit del tot.

Segons l’agència privada Dogan, l’incident va tenir lloc poc abans de les 23 hores, quan l’home va baixar del vehicle de les forces de l’ordre i caminava cap a la seva cel·la. Els mitjans es preguntaven ahir com és que l’agressor, estant detingut per les forces antiterroristes, estava en possessió d’un ganivet.

Finalment, el sospitós va ser abatut a trets per la policia, i l’agent apunyalat va morir a l’hospital a conseqüència de les ferides. Si es confirma que l’agressor era un membre d’Estat Islàmic, es tractarà del primer atac d’aquesta organització terrorista a Turquia des de la nit de Cap d’Any, quan un presumpte militant gihadista va assassinar a trets 39 persones a la discoteca Reina d’Istanbul.

Arrestos periòdics

Des de llavors, els gihadistes no havien comès cap més atemptat en territori turc. Amb tot, les autoritats practiquen detencions periòdiques de suposats “terroristes” i mantenen les màximes mesures de seguretat. Després de l’atac de diumenge, la policia va detenir una dotzena de sospitosos més d’origen iranià, iraquià i sirià, hi va afegir l’agència Anadolu. La vigília, dissabte passat, les autoritats van anunciar l’arrest de cinc suposats membres d’EI, dels quals quatre a l’oest d’Istanbul. El cinquè l’haurien detingut a Ankara, on estaria executant una missió de reconeixement amb vista a cometre-hi un atemptat. En els darrers anys, Turquia ha detingut més de 5.000 sospitosos d’Estat Islàmic i ha deportat més de 3.200 militants estrangers procedents de fins a 95 països, segons apunten fonts oficials. D’altra banda, ha negat l’entrada al país a gairebé 40.000 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona