Política

terrorisme

gestió de la informació

La Zarzuela afirma que tenia permís dels familiars per difondre imatges dels nens ferits en l’atemptat

La Casa del Rei assegura que sempre demana l’autorització expressa per prendre imatges de menors d’edat i que en aquest cas també ha estat així

La Generalitat ha demanat aquest dimecres a la corona que retiri de la xarxa les fotos dels petits

La Casa del Rei ha assegurat aquest dimecres que disposava del consentiment de les famílies dels menors d’edat ferits en l’atemptat de Barcelona per difondre les fotos on sortien al costat dels monarques. La Zarzuela ha aclarit que sempre demana permís exprés abans de prendre i difondre imatges de nens, i que en aquest cas també ha estat així.

La corona ha fet una nota d’aclariment després del comunicat de la Generalitat de Catalunya que demana a la casa reial que retiri aquestes imatges del seu web perquè considera que s’han publicat “sense cap filtre”.

La Casa del Rei explica que la seva forma habitual d’actuar inclou sempre l’autorització expressa per difondre imatges amb nens. De totes maneres, aprofita per subratllar que comparteix amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat la seva preocupació per la protecció dels menors i per “respectar al màxim” els seus drets.

El govern afirma que ha comunicat les seves queixes per carta a la Casa Real, però aquesta institució diu que de moment no l’ha rebuda.

La visita dels reis als ferits en els atemptats de la setmana passada va tenir lloc dissabte, 19 d’agost. La corona va distribuir després diverses imatges de Felip VI i Letizia amb diversos ferits, alguns dels quals menors d’edats, juntament amb el personal sanitari i també atenent als mitjans de comunicació.

En la visita van estar acompanyats per la ministra de Sanitat, Dolors Monserrat, el conseller català de Salut, Antoni Comín, i la direcció i l’equip mèdic dels hospitals.

Consentiment en cada cas

La nota precisa que en la vigília d’aquestes visites, divendres, els serveis de protocol de la Zarzuela i de la Generalitat, en presència de la direcció mèdica dels respectius hospitals, “van visitar i van sol·licitar permís exprés” de cada hospital, dels pacients i de les famílies, en el cas dels menors d’edat, per visitar i prendre imatges per a la seva posterior distribució als mitjans de comunicació.

Afegeix que la sol·licitud es va realitzar explícitament durant les visites preparatòries, en presència dels responsables de comunicació tant de la Casa del Rei com dels respectius hospitals, i que només quan es va obtenir aquesta autorització, es va permetre l’entrada de càmeres a les habitacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans