Política

JÚLIA GIL

ALCALDESSA D’AVINYONET DE PUIGVENTÓS (PEDCAT)

“ Volem potenciar l’atractiu turístic”

Júlia Gil ha assumit l’alcaldia d’Avinyonet en substitució de Josep Maria Bartolomé

Lamenta l’excessiu ressò que s’ha donat al cas de la biblioteca, en detriment del que s’ha fet de positiu els últims 10 anys

Regidora des del 2011
Júlia Gil és tècnica superior en secretariat i professionalment ha estat vinculada fins ara a l’administració pública, funcions que ara deixa per encarregar-se amb dedicació completa de l’alcaldia d’Avinyonet. És regidora d’aquest municipi des del 2011, portant l’àrea de Cultura i Ensenyament.

Júlia Gil s’ha fet càrrec de l’alcaldia d’Avinyonet de Puigventós aquest mes de juliol, succeint Josep Maria Bartolomé, que ha estat al capdavant de l’Ajuntament els últims 10 anys, i que ha deixat pas, cansat per les crítiques que va rebre pel cas dels llibres de la sala de lectura que van acabar al contenidor.

És alcaldessa per l’enrenou de la biblioteca?
Josep Maria Bartolomé ja va dir fa un any i mig que quan arribés als 10 anys d’alcaldia ho deixaria. Al llarg d’aquests 10 anys s’han fet coses molt grans i bones per al poble que no han tingut ni una quarta part del ressò d’aquest fet. L’excessiu ressò que algunes persones han donat a aquest cas, per fer mal, crec que se’ls ha escapat de les mans, no calia insultar i menysprear les persones. És cert que això ha estat també el detonant per a Bartolomé.
També es va demanar la seva dimissió?
Sí, suposo que forma part de l’entremat, el fet que jo fos regidora de Cultura va fer que em considerin també com a part responsable, van seguir el protocol, però crec que està superat, vull mirar les coses per la banda positiva.
Ara funciona la biblioteca?
Sí, com a sala de lectura, perquè mai ha estat una biblioteca, tot i que popularment se li diu així; hi ha un grup de voluntaris que fa torns, estem en contacte amb ells i la relació és molt fluida.
Volíeu fer-hi un espai de treball col·laboratiu, com ha quedat?
De moment, aparcat, però es tornarà a engegar. Funcionava molt bé, d’emprenedors n’hi ha i és difícil per ells arrancar. Se’ls posava a disposició eines bàsiques per iniciar el seu projecte i es creaven sinergies interessants entre ells.
On es farà?
Tenim una casa al centre del poble coneguda com “la casa del suís”, que el propietari ens ha deixat en donació. Cal desencallar l’aspecte normatiu, ara és d’ús privat i s’ha d’adaptar a l’ús public, això requereix un pressupost, obres; no serà immediat però hi treballem.
Avinyonet és un poble dormitori de Figueres?
De llocs de treball en tenim, potser no gaires però tenim la zona industrial a la zona de la Timba a tocar del Mas Pau. Tenim restaurant, bar, la botiga del poble, farmàcia; però és cert que costa arriar comerços, bàsicament per la proximitat de Figueres. Per això volem potenciar el poble com a atractiu turístic; ja funciona amb cases de turisme rural actives, però creiem que es pot desenvolupar, i les obres en curs al casc del poble per consolidar l’antiga Comanda Hospitalera van en aquest sentit, també el centre de treball cooperatiu.
El canvi a l’alcaldia suposarà canvis en la política municipal?
És un canvi dins la continuïtat, fa anys que treballem plegats i continuarem en la línia de donar servei, diàleg, contenció econòmica, sense que això signifiqui restriccions pels serveis bàsics.
Com està l’economia municipal?
Molt bé, Josep Maria Bartolomé ha deixat un romanent de tresoreria de 730.000 euros; però estem supeditats a la regla de despesa que ens imposa el govern espanyol. La bona situació econòmica ens permet tenir accés a partides extrapressupostàries i inversions per al poble, però esperem que aquestes restriccions un dia o altre s’acabin; que valorin els municipis que ho fem bé i que ens permetin invertir aquests diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona