Política

Procés sobiranista

Ja són 191 els pobles gironins pel referèndum

Figueres, Lloret i l’Escala, alguns dels consistoris que s’hi han sumat

A Girona, Cs presenta un recurs al decret de Madrenas i la CUP reclama una campanya informativa

Almenys 191 dels 221 consistoris gironins –és a dir, el 86,4%– havien confirmat ahir el seu suport al referèndum de l’1-O, i de moment només un havia fet públic que s’hi negava: Blanes. Entre els ajuntaments que se sumen a la llista de 153 que ja publicàvem ahir n’hi ha de tants destacats com Figueres, Lloret i l’Escala.

A la capital de l’Alt Empordà no s’havia volgut informar durant la jornada de dijous sobre el tema, però finalment a mitjanit l’alcaldessa, Marta Felip (CiU), va penjar a les xarxes socials la seva imatge firmant el decret. Amb la seva adhesió, totes les capitals de comarca gironines ja han signat el decret. A Lloret, ahir al migdia es van desvelar les incògnites, i Jaume Dulsat (CiU) va confirmar el suport del consistori. Fonts de l’equip de govern (CiU, PSC i ERC-Avancem) destaquen que la cohesió interna no hauria de trontollar. Pel que fa a l’Escala, on governa el PSC en minoria, l’alcalde, Víctor Puga, no signarà el decret però ha fet saber que no hi haurà problemes per fer servir els espais habituals per votar. El cas de l’Escala no és únic, ja que Sant Feliu de Guíxols i Calonge-Sant Antoni, per exemple, van fer dijous el mateix.

Peticions a Girona

A la capital de demarcació, l’alcaldessa, Marta Madrenas, que havia estat de les més matineres a firmar el decret i fer fins i tot un vídeo incitant a la participació, va rebre ahir peticions contraposades d’altres grups municipals. Mentre la CUP-Crida per Girona vol que faci una campanya informativa i per fomentar la participació a l’1-O, Ciutadans i el PP van reclamar-li que “rectifiqui”. Cs, que, a més, dijous va demanar al PSC que deixés el govern, va presentar ahir un recurs contra el decret d’alcaldia de suport a l’1-O per tal de “deixar sense efecte” tant el decret com “el compliment de les previsions que es concreten” en la llei del referèndum. Des del PP es veu “injustificable” que Madrenas “situï Girona al marge de la democràcia” i estan convençuts que el PSC “actuarà a l’alçada de les circumstàncies”.

Suport dels empresaris

El Grup Impuls per Girona (GIG), que agrupa les cambres de comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les patronals FOEG, Pimec Girona i el Fòrum Carlemany, va celebrar ahir una reunió extraordinària i va emetre un comunicat demanant respecte a la tasca del Parlament i rebutjant la judicialització. El GiG, que representa prop de 50.000 empreses amb assalariats i autònoms de la demarcació, va recordar com des de la seva creació, el 2006, ha estat al costat de les demandes polítiques del poble de Catalunya i va refermar el seu compromís amb l’exercici del dret a decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona