Política

Un mosaic humà reivindica el sí al referèndum a Capellades

Les entitats sobiranistes van organitzar la Festa del Sí amb centenars de participants

Persones de diferents àmbits de Capellades van exposar les seves raons per participar en l’1-O i van votar en una urna

La plaça de Catalunya de Capellades va ser l’escenari, ahir a la tarda, de la Festa del Sí, un acte de la campanya pel referèndum de l’1 d’octubre.

Impulsat per l’Assemblea Nacional Catalana del municipi, amb el suport de la resta d’entitats sobiranistes, l’objectiu era fer un mosaic humà amb un sí. Centenars de persones han construït, sota les instruccions dels organitzadors, un sí negre sobre fons blanc amb centenars de cartolines negres i blanques. Abans, desenes d’infants havien pintat grans papers de colors que han delimitat el mosaic.

Després d’un primer sí humà, l’alcalde de Capellades, Aleix Auber, va assegurar, per l’1 d’octubre: “Votarem sense complicacions, els del sí i també els del no.” I va reivindicar: “El nostre vot estarà defensant els drets civils i socials del poble català.”

El batlle va obrir una sèrie de breus parlaments de persones de diversos àmbits de Capellades, cadascuna de les quals va exposar els seus motius per votar en el referèndum abans de dipositar una butlleta en una urna. En acabar, tots plegats a l’escenari van formar la frase: “Referèndum és democràcia.”

Després d’aquesta reivindicació, els participants en l’acte van tornar a formar el sí al mig de la plaça. La part més festiva de l’acte va donar pas a la cloenda i els parlaments.

L’historiador Agustí Alcoberro, membre del secretariat nacional de l’ANC, va lamentar que durant els últims dies “l’Estat espanyol s’ha tret la careta i ha mostrat la seva cara més autoritària” i assegura que “han arribat fins aquí perquè per primera vegada tenen por”. Alcoberro va recordar que a principi del segle XX “a Europa hi havia 15 estats i a dia d’avui n’hi ha més de 50”, perquè “cada poble, tard o d’hora, ha decidit ser sobirà”.

A Òmnium Cultural, Ignasi Termes va alertar que amb les darreres accions, l’Estat “està declarant il·legal la democràcia” perquè “la de la por és l’única campanya que saben fer”. La presidenta de Súmate, Montse Sánchez, va aclarir: “Estem molt orgullosos de les nostres arrels.” Va instar els assistents a animar tothom a votar: “Ni és il·legal ni és delicte.” Finalment, el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni, va assegurar que en el repte de l’1-O “us necessitem, ens necessitem tots”.

LA FRASE

Els alcaldes de l’Anoia no es toquen. Els 721 alcaldes que han imputat no es toquen
Jordi Gaseni
VICEPRESIDENT DE L’AMI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona