Política

Setge al procés sobiranista

La fiscalia no fa cas del TSJC i continua cridant alcaldes

El fiscal sosté que la causa contra els alcaldes és independent de la que ha obert el TSJC contra el govern

La fiscalia no vol apartar-se de l’operació judicial llançada contra la celebració del referèndum. La magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa contra el govern per la preparació del referèndum va emetre una interlocutòria en què exigia a la fiscalia que cessés qualsevol mena de “diligència, actuació i instrucció”, un cop havia admès a tràmit el cas. Els alcaldes de Solsona, David Rodríguez, i Agramunt, Bernat Solé, que també són diputats de JxSí al Parlament, van plantejar aquest fet ahir a la fiscalia superior de Catalunya, davant la qual havien estat citats per haver donat una resposta positiva a la petició del govern de col·laborar amb el referèndum. Els batlles van presentar, al principi de la seva declaració, una petició al fiscal perquè, atenent aquesta interlocutòria, no li corresponia continuar els interrogatoris als alcaldes.

El fiscal, però, no va admetre aquesta petició, amb l’argument, segons van explicar els alcaldes a la sortida, que el document del TSJC només afecta, segons el fiscal, les actuacions contra els òrgans del govern de la Generalitat. L’interrogatori, però, es va centrar justament en la resposta que aquests alcaldes han donat al dispositiu del govern de la Generalitat per preparar el referèndum.

Els alcaldes, com han fet la resta que han comparegut aquests dies, es van acollir al dret de no respondre a les preguntes del fiscal.

D’altra banda, el Conselh Generau d’Aran, governat per Convergència Democràtica Aranesa (CDA), ha decidit apartar-se públicament del referèndum, tot i que hi ha dos locals de votació que són del Conselh. El síndic, Carlos Barrera, va reconèixer ahir que dins del Conselh hi ha divisió sobre com actuar.

El procés sobiranista ha tensat molt les relacions entre els dos partits aranesistes, CDA, favorable, i Unitat d’Aran, que hi està en contra, tot i que dins de cada partit hi ha alcaldes que han actuat de manera diferent a les consignes dels seus parits. L’exèrcit espanyol, a més, ha muntat un petit campament en un parc de Vielha, prop d’un dels centres electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona