Política

Iglesias insta Rajoy a apostar pel “diàleg i la mediació”

El líder de Podem agraeix a Puigdemont que hagi actuat amb sensatesa i no hagi declarat la independència de manera unilateral

Demana al president espanyol que reconegui que l’Estat espanyol és “plurinacional” i que els catalans “tenen dret a ser escoltats”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha agraït al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aquest dimarts hagi actuat amb “sensatesa” i ha demanat al cap del govern espanyol, Mariano Rajoy, que aposti també pel “diàleg i la mediació”.

En una compareixença al Congrés després d’escoltar el discurs del president català, Iglesias ha afirmat que “creu” que avui Puigdemont “no ha declarat la independència. “No hi ha hagut declaració unilateral d’independència (DUI)”, ha dit.

Iglesias ha assegurat que des d’Europa i l’Estat espanyol han dit al govern de la Generalitat que “una DUI no seria ni legítima ni afavoriria les justes aspiracions dels ciutadans catalans a decidir el seu futur”.

“Crec que correspon agrair al president Puigdemont haver actuat amb sensatesa malgrat que la seva decisió provocarà decepció en alguns dels seus partidaris”, ha manifestat.

Iglesias ha augurat que “és possible que alguns sectors exaltats del PP” demanin que s’apliqui igualment l’article 155. Per això, ha demanat a Rajoy que aposti també “pel diàleg i la mediació”.

En aquest sentit, l’ha advertit que el diàleg “no pot ser un significant buit, sinó que s’ha de concretar en solucions polítiques”. “Li demano que reconegui que Espanya és plurinacional i que els ciutadans de Catalunya tenen dret a ser escoltats”, ha reblat.

“La nostra pàtria no vol violència ni que el feixisme ressorgeixi disfressat de nacionalisme espanyol”, ha advertit.

Segons ell, “Espanya és plurinacional, plurilingüe, diversa; els seus ciutadans s’emocionen amb banderes i símbols diversos. La unitat d’Espanya només es podrà construir des del respecte al dret a decidir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid