Política

La CUP reclama a Puigdemont que fixi un termini per a la negociació

La formació es planteja abandonar l’activitat parlamentària fins que no es facin “passes fermes” cap a la República

El portaveu del secretariat de la formació, Quim Arrufat, veuria raonable un període d’un mes tot i que s’obren a negociar-ho, sempre que no sigui “indeterminat”

La CUP ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que fixi un termini per a la negociació amb l’Estat. Mentrestant, la formació es planteja abandonar l’activitat parlamentària.

El portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, ha expressat aquest dimarts el malestar de la seva força política perquè s’hagi “canviat el guió a última hora” i no s’hagi declarat la independència de manera formal al Parlament. És per això que ha deixat clar que no “avalen” l’estratègia del govern. Ha avisat que “la cadena de confiança” amb el govern ha quedat “tocada” encara que “no trencada”.

Arrufat dona “credibilitat” a l’existència d’una mediació i per aquest motiu accepten donar més temps al diàleg. Ha apuntat que veurien “raonable” un període d’“un mes”, si bé estan oberts ha parlar-ne. En cap cas, però, no acceptaran que aquest període sigui “indeterminat”.

El portaveu cupaire ha avisat que “la CUP no permetrà de cap manera que aquesta legislatura no acabi sinó amb l’aplicació dels resultats del referèndum”.

En aquest sentit, ha anunciat que el secretariat nacional ha deccidit traslladar al Consell Nacional de la formació “la necessitat” de “suspendre l’activitat parlamentària” dels seus diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia