Política

Setge al procés sobiranista

Clam a l’àrea metropolitana per alliberar Cuixart i Sànchez

Les concentracions al migdia i al vespre són seguides per milers de persones, que se solidaritzen amb els presidents de l’ANC i Òmnium

A la majoria de poblacions i universitats es llegeixen escrits de condemna

L’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, va tornar a provocar la sortida massiva de ciutadans als municipis de l’àrea metropolitana ahir al migdia i també al vespre, acompanyats d’espelmes.

A Sabadell, mig miler de persones es van concentrar davant de l’ajuntament i l’alcalde, Maties Serracant, va llegir una declaració de suport als dos empresonats, subscrita per tots els partits excepte PP i Cs, de rebuig a la decisió de l’Audiencia Nacional, i donant suport a Cuixart i Sànchez, i també als seus amics i familiars. Reclamaven la seva llibertat immediata donat que “el seu empresonament respon a la persecució d’una opció política”. Es van escoltar crits de “llibertat detinguts” i aplaudiments; una concentració que també van fer els treballadors del l’hospital Parc Taulí.

A Terrassa, centenars de persones, amb la presència del PSC, ERC-MES, TeC, el PDeCAT i la CUP, també es van concentrar al raval de Montserrat sota el crit de “llibertat”. Les concentracions es van repetir a Sant Cugat, Montcada, Rubí, Cerdanyola, Ripollet, Castellar i Sant Quirze, entre d’altres, i també al Consell Comarcal, on el govern format pel PSC, ERC i el PDeCAT va fer pública una declaració institucional per expressar “el rebuig frontal” a l’empresonament perquè “atempta contra les llibertats polítiques i dificulta enormement el diàleg serè, totalment necessari per a la resolució del conflicte”.

A Granollers, l’alcalde, Josep Mayoral (PSC), es va sumar a les demandes de dimissió de Mariano Rajoy, expressades els últims dies per altres batlles socialistes

El món universitari va ser un altre dels sectors que es van mobilitzar amb concentracions de 500 estudiants a la UAB a Cerdanyola, al campus de la UPC de Terrassa o a la seu de l’UOC de Castelldefels, entre d’altres.

Centenars de persones es van reunir a la plaça de la Vila de Badalona, on l’alcaldessa, Dolors Sabater, i el president d’Òmnium del Barcelonès Nord, Jordi Ballesteros, van llegir un manifest de rebuig als empresonaments. Sabater va destacar el suport del consistori com a institució que “vetlla per la llibertat d’expressió i condemna actituds repressives”.

Informació elaborada per

Jordi Alemany, Sandra Pérez i Marta Membrives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona