Política

Setge al procés sobiranista

Suport als empresonats

Milers de persones es concentren al carrer per rebutjar l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ,

Partits polítics i entitats reclamen que els deixin en llibertat

El carrer va tornar a ser ahir del poble. La ciutadania va sortir un cop més, ahir al migdia i en algunes ciutats també al vespre, per condemnar l’empresonament dels presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i d’Òmnium, Jordi Cuixart, per l’Audiencia Nacional. Una de les concentracions més massives va ser la que al vespre va reunir prop de 5.000 persones al davant de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, encapçalada per pancartes que reclamaven la llibertat dels dos detinguts. “Una vegada més s’ha demostrat el caràcter antidemocràtic de l’Estat espanyol”, va cridar Santi Fortuny, en representació del Comitè en Defensa del Referèndum. Polítics del PDeCat, d’ERC i de la CUP també van alçar la veu davant dels manifestants, alguns amb espelmes, per reclamar la república. Al migdia, uns 200 tarragonins ja es van concentrar al davant de l’Ajuntament, i uns 70 més ho fan fer a la Delegació del Govern, amb presència del delegat, Òscar Peris, de directors de serveis territorials i membres d’Òmnium i ANC. Peris va fer una crida a “continuar allargant la mà però sense afluixar” i va enviar “escalf i solidaritat” a les famílies de Cuixart i Sànchez, que estan vivint “en primera persona la repressió”.

A Reus, la plaça de Prim va quedar petita per exigir la llibertat dels Jordis, amb cartells en favor de la república i la democràcia. També van llegir un manifest de suport als líders independentistes. I també hi va haver concentracions silencioses en moltes places ebrenques, il·luminades només per espelmes. Tortosa, Amposta, l’Aldea i Santa Bàrbara en van ser algunes.

Informació elaborada per

Carina Filella, Azahara Palomares, Susanna Cases i Reusdigital.

LA FRASE

Hem de continuar allargant la mà però sense afluixar. Hi ha un mandat democràtic molt clar
Òscar Peris
Delegat del Govern a Tarragona

Animen a denunciar les lesions

a.p

La plataforma de juristes Drets va fer una crida ahir a les persones que van ser víctimes de la violència policial durant el passat 1 d’octubre al Camp de Tarragona per tal que formalitzin una denúncia davant dels jutjats. Per fer-ho possible, els advocats que s’han adherit a la iniciativa es posaran en contacte amb els vuit municipis on la Policía Nacional o la Guàrdia Civil van actuar durant el referèndum, i organitzaran xerrades informatives. “Em trobo molta gent que va rebre alguns cops i que no veu la necessitat de denunciar. Però tenim l’obligació moral de fer-ho, s’han vulnerat moltíssims drets”, va destacar Sergi Albarrán, president local d’Esquerra Republicana a Tarragona i un dels ferits durant les càrregues policials de l’1-O. Drets ja ha assessorat en quatre denúncies al Camp de Tarragona (una d’elles, la del mateix Albarrán, que s’ha admès a tràmit), però volen arribar a més de les 74 persones que van resultar ferides durant la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona