Política

Setge al procés sobiranista

Fraga, capital financera

Durant uns dies, les oficines de CaixaBank i del BBVA de la capital del Baix Cinca han estat desbordades per l’afluència de clients de Ponent

Els responsables de les entitats s’han dedicat a tranquil·litzar els dipositaris

Les oficines de CaixaBank i de BBVA de Fraga han viscut durant les dues darreres setmanes un pelegrinatge constant de clients d’aquestes entitats procedents de Lleida i d’altres municipis catalans propers. “Cada matí hi havia cues, i els treballadors de l’oficina no donaven l’abast”, va comentar ahir una botiguera situada al costat de la sucursal de CaixaBank a la capital del Baix Cinca.

Era tal el volum extraordinari de clients, que CaixaBank va instal·lar com a reforç una oficina mòbil, en una furgoneta aparcada just al costat de la seu de la sucursal, per tal d’atendre l’excés de clients. L’oficina mòbil es va retirar a principis de setmana, i ahir el ritme de clients que visitaven tant CaixaBank com el BBVA de Fraga era el d’un altre dia feiner normal. La crisi, pel que sembla, ja ha passat, però per uns dies Fraga es va convertir en una petita capital financera per als petits estalviadors lleidatans preocupats pel futur.

El motiu d’aquesta situació ha estat el temor d’alguns clients catalans d’aquestes entitats que els seus dipòsits estiguessin en risc en cas que la situació política empitjorés i, durant un cert temps, no hi poguessin accedir en cas que la independència de Catalunya passés per un període econòmic convuls i les entitats que operen a Catalunya no tinguessin accés a liquiditat d’euros. Passar el compte d’una oficina catalana a una altra situada fora de Catalunya semblava una possibilitat raonable per evitar aquesta hipotètica situació.

Es tracta d’un temor infundat: tant és si el compte està inscrit en una oficina catalana o un altre territori, si corresponen a la mateixa entitat. Però durant uns dies el temor va fer forat entre alguns clients. No va contribuir a la tranquil·litat el fet que Banc Sabadell i CaixaBank decidissin traslladar la seva seu societària fora del Principat, tot i que la maniobra s’ha explicat, segons les entitats, com una mesura per garantir l’estabilitat legal i l’accés directe al Banc Central Europeu en cas d’independència de Catalunya sense un acord amb les institucions europees. Alguns clients van voler fer el mateix amb els seu comptes.

Les entitats afectades volen fer passar l’episodi com més de pressa millor. El personal de l’oficina de CaixaBank a Fraga, que treballa ja amb un volum de feina normal, no va voler fer declaracions i es va remetre a les explicacions dels serveis de comunicació de l’entitat. Una responsable de premsa de CaixaBank va assegurar ahir que l’episodi “ja ha acabat” i que la situació “és d’absoluta normalitat a totes les oficines” de la Franja de Ponent. L’enviament d’una oficina mòbil es va fer per reforçar la tasca de l’oficina de Fraga, perquè no estigués desbordada, però aquesta portaveu va assegurar ahir que la feina tan sols va consistir a informar els clients, i no a fer tràmits de canvi d’oficina. “Els clients no volien fer tràmits, sinó informar-se per la incertesa del moment, i se’ls va donar tota la informació”, es va limitar a dir. Davant del fet estrany que clients de Lleida fessin tants quilòmetres només per informar-se, la portaveu va assegurar que “sobretot eren persones de la zona”, sense especificar si aquest volum de clients procedia de Lleida i de les comarques de Ponent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries