Política

opinió

Rellotge a zero

A la política no hi veig cares de satisfacció. Preocupació a banda i banda després de la declaració d’independència i després de l’aprovació de l’article 155 de la Constitució. Ningú està content. Ni els partits unionistes ni els partits sobiranistes. Només està satisfet Mariano Rajoy, que ha aconseguit posar data a allò que nomena “desori”. Des del govern espanyol volen anar per feina i desitgen que arribi el 21 de desembre per constituir un nou Parlament. Des del sobiranisme desitgen que arribi el 7 de novembre, el dia que s’acabarà el termini de presentació de candidatures electorals. Veurem com es van configurant les noves formacions polítiques. La intenció és que el PDeCAT i ERC vagin per separat. Les dues formacions han acabat malament i comença el llarg camí de les eleccions municipals –últim diumenge del mes de maig del 19 és la data que començarà a canviar el cicle polític–. Avui el PDeCAT, l’antiga Convergència, té més de quatre-cents ajuntaments i ERC fa temps que, amb ordre i pausadament, hi va al darrere.

Una part del govern destituït i el seu president són a Brussel·les per explicar “el problema català”. Que facin. Però la política catalana hauria de posar el rellotge a zero. M’agraden les cares positives i elegants de la política com la de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que parlava del Girona-Madrid tot dient: “És un honor per a la ciutat que vingui un dels millors equips del món.”

Comença un període decisiu amb dates concretes. Ciutadans, socialistes i el PP tenen la campanya del 21 a punt. Fa dos anys que l’estan preparant. La política del sobiranisme ha de tornar-se a reorganitzar. El poble els ha fet molta feina. Que pensin i creguin que “de derrota en derrota es va a la victòria final”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Montse Capdevila
Alcaldessa d’Argentona (TXA)

“La gent ha de saber per què gasta més aigua del permès”

Argentona
Països Baixos

L’extrema dreta multiplica per set els resultats a les europees, segons els sondejos

Barcelona
Estat Espanyol

El jutge defensa que pot citar Begoña Gómez enmig del període electoral

Barcelona
la crònica

Una fundació que encén els ànims

política

ERC defensarà comptabilitzar els vots dels exiliats al Parlament

barcelona
estats units

Un jutge ordena a Steve Bannon, exassessor de Trump, ingressar a presó el juliol

barcelona
alemanya

Scohlz defensa les deportacions a l’Afganistan i Síria després de l’atac a Mannheim

barcelona
Guerra a Europa

Biden i Macron prometen mantenir el suport a Ucraïna

Barcelona
política

L’Audiència obliga a portar a judici subvencions de l’exconseller Homs

barcelona