JAUME GIFRE

ALCALDE DE BELLCAIRE D'EMPORDÀ (GRUP MUNICIPAL DE BELLCAIRE-AM)

«Bandera de Catalunya no ha desaparegut, no es representa»

L'alcalde recorda que l'associació de joves vol intentar tirar-ho novament endavant i repassa les diverses obres que s'han executat i les que encara queden per fer

Jaume Gifre és alcalde de Bellcaire d'Empordà des del 2007, en què va guanyar després de presentar-se per primera vegada a unes eleccions. Ho va fer amb una llista independent, avalada per ERC.

–Quina valoració fa del que portem de mandat?
–«La valoració és francament satisfactòria. Crec que s'estan assolint els objectius que ens vàrem fixar com a govern. També s'estan solucionant altres aspectes que ens vam trobar. I, amb el treball de cada dia, hem aconseguit crear un bon clima en la política municipal. Però, evidentment, estem treballant i ens cal continuar-ho fent per assolir tots els objectius que ens hem fixat.»
–Quins són aquests objectius?
–«Per una banda, resoldre temes que fins a aquell moment tenien un cert conflicte. Per exemple, el tema de l'aigua potable, que actualment ja està solucionat a través d'una concessió a una empresa qualificada. Un altre era el tema de la canalització del rec del Molí, que ja està enllestit. Per tant, el col·lector d'aigües residuals del poble ja està en funcionament. I altres, per inversions, serien el centre cívic, en una fase avançada, que permetrà a la gent gran tenir un punt de trobada, com ara també als joves amb la biblioteca, i la rehabilitació del castell, on hi ha l'ajuntament, que es començarà en pocs mesos.»
–La reforma del castell ja fa temps que dura, no?
–«El projecte de reforma del castell ha estat lent perquè es va haver d'adequar a les exigències del Departament de Cultura. I, després, ha estat necessari aconseguir un finançament important per poder assolir amb garanties l'obra.»
–Des del principi del mandat, el seu govern ha demanat semàfors a la carretera al seu pas pel nucli urbà, però encara no hi són.
–«La instal·lació de semàfors va lligada a la rehabilitació del tram urbà de la carretera, pendent de fer. Sé que el projecte continua i que es tirarà endavant aquest any. Només cal donar-hi prioritat.»
–Un altre projecte que porta cua és el del parc eòlic. Com està?
–«De moment, no en tenim cap notícia més que el que ja se sap. Pensi que a nosaltres només ens passa la línia d'evacuació de l'energia dels molins a la subestació.»
– I parlant de parcs, ara ja es tramita el Parc Natural del Montgrí, Medes i Baix Ter. Com el veu?
–«Sembla que ja tenim llum verd del govern perquè entri al Parlament. L'Ajuntament de Bellcaire s'ha manifestat favorable al parc natural, i únicament hem d'esperar que Bellcaire hi tingui un pes i se'l tingui en compte a l'hora de crear espais relacionats amb el parc. Volem tenir un centre d'informació i accés al parc natural, ja que pot ajudar a potenciar i projectar el municipi.»
–Però en aquest mandat s'ha deixat de projectar l'esdeveniment més important, el que tenia repercussió exterior, l'espectacle teatralitzat de Bandera de Catalunya. Hi ha alguna possibilitat de recuperar-lo, o ja el donen per perdut?
–«De cap manera. Jo espero que la gent tiri endavant Bandera de Catalunya. Estic totalment convençut que es recuperarà.»
–La seva desaparició cal relacionar-la amb un rerefons polític?
–«El punt a què es va arribar amb Bandera de Catalunya no era desitjable per ningú. Crec que va ser un fet lamentable per raons molt concretes. D'una banda, la qüestió de no fer-se. I, d'una altra, pel caire que va agafar la situació, amb tota una sèrie d'esdeveniments posteriors. Evidentment, que hi havia un rerefons de desestabilització del consistori, n'estic totalment convençut. Dit tot això, superat tot això, crec que es recuperarà. No ha desaparegut Bandera de Catalunya, sinó que no es representa. Només fa falta que un grup de gent l'impulsi.»
–Hi ha gent interessada a impulsar-ho?
–«La darrera notícia és que hi ha convocada una reunió per al febrer per l'associació de joves del poble per intentar que es pugui tirar endavant.»
–De cara a aquest any?
–«De cara a... no ho sé. Però, d'entrada, aquest sol fet és una gran notícia.»
– Entre els vilatans de Bellcaire hi ha Francesc Tito Vilanova, que és la mà dreta de Josep Guardiola, entrenador del FC Barcelona. El poble de Guardiola l'ha fet fill predilecte. Penseu fer el mateix amb Vilanova?
–«En principi, no. Però ho estem comentant en l'equip de govern i, en el futur, alguna cosa sortirà. En aquests moments, estem fent una remodelació de tot l'espai esportiu»
–I quins altres projectes té de cara al present i el futur del municipi?
–«El projecte més immediat és l'ajuntament. Un altre que ja està endegat és el de l'escola, que es concreta en rehabilitar-la. Però, per fer-ho, cal treure la guarderia. Per això, entre les obres de futur, hi ha la construcció d'una llar d'infants. Mentrestant, es preveu una llar amb mòduls. També, de manera imminent, entrarà en servei una minideixalleria.»
–Parlant de futur. El 2011 hi ha eleccions. Es tornarà a presentar?
–«Ara no toca [riu]. Ara hem de treballar, tenim molta feina. Ja arribarà l'hora. Un cop passat el 2010, ja veurem... i parlarem d'eleccions.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona