Política

Eleccions 21-D

ERC aprova una llista per al 21-D amb Junqueras i els consellers empresonats o a l’exili als primers llocs

Els republicans aposten per una candidatura separada però garanteix “coordinació i cooperació” amb altres partits independentistes

La formació reserva el quart lloc per a Carme Forcadell, que encara no ha decidit si participarà

El Consell Nacional d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha aprovat aquest dissabte les seves llistes per a les eleccions del 21 de desembre, a les quals hi figuren tots els consellers empresonats i a l’exili. La formació avança així un pas més per concórrer amb una candidatura pròpia, si bé ha ofert “absoluta coordinació i cooperació” amb la resta de llistes independentistes que es presentin als comicis amb l’objectiu de defensar la República catalana.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha destacat que han articulat una llista que ha de “reflectir el país que representen el millor possible, tal com ens va ensenyar l’Oriol Junqueras, amb transversalitat, generositat, i pluralitat ”.

Tot i que no ha contemplat una llista unitària, Rovira ha assegurat que estan “compromesos a cooperar en un front clar per recuperar la llibertat i la democràcia”. En aquest sentit, ha promès a la resta de llistes sobiranistes que vagin a les eleccions la creació d’“un front republicà de totes les opcions polítiques que defensin aquests valors republicans, amb coordinació absoluta per establir la Llibertat, la Democràcia i per fer i construir República”.

La secretària general d’Esquerra ha reivindicat que la candidatura republicana és una “llista cremallera” on hi ha “plena igualtat entre homes i dones”.

Junqueras i els consellers, al capdavant

Rovira ha volgut destacar que la llista és un instrument per rehabilitar els presoners polítics i els consellers que estan a l’exili. “Per dignitat, tots són a la nostra candidatura i qui voti aquesta llista votarà per posar fi a la repressió política, també per posar fi al 155, a la dictadura de la imposició, i per retornar els instruments d’aquest país a mans dels ciutadans d’aquest país arrencant-les de les mans del PP”, ha afirmat.

El president del partit i vicepresident del govern, Oriol Junqueras, encapçala la llista per Barcelona; Marta Rovira, va al segon lloc i el conseller d’Exteriors, Raül Romeva, al tercer. Els consellers Carles Mundó i Toni Comín són al cinquè i setè lloc, respectivament. La formació ha reservat el quart lloc a la llista per a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, si bé aquesta encara no ha decidit si es presentarà. Qui ja ha dit que no ho repetirà com a candidata és l’actual secretària primera de la Mesa de la cambra, Anna Simó . El politòleg madrileny Ramón Cotarelo tanca llista per Barcelona.

A Girona la consellera Dolors Bassa encapçala la llista, amb Roger Torrent al número 2, i Anna Caula al lloc número 3. El llibreter Guillem Terribas tanca la llista al número 17.

La consellera Meritxell Serret és la número 1 de la llista, seguida de Bernat Solé i Gemma Espigares, al segon i tercer llocs, respectivament.

El delegat del govern Òscar Peris obre la llista tarragonina i Noemí Llauradó és la número 2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell