Política

Setge al procés sobiranista

El PSOE defensa un 155 “inevitable” per afrontar el 21-D

Sánchez acusa els partits independentistes de “desconnectar de la realitat” i “d’enganyar els catalans”

El PSOE va celebrar ahir el primer comitè federal després de la tornada de Pedro Sánchez a la secretaria general del partit fent pinya a l’entorn de la figura del seu líder i del candidat del PSC a les eleccions catalanes, Miquel Iceta. Amb el 21-D a l’horitzó, els dos dirigents es van preocupar de justificar en els seus discursos l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya com un fet “inevitable”. “Vull passar dels embolics a les solucions”, declarava Iceta, que assegurava sentir-se “orgullós d’un partit que reivindica el diàleg”. El PSOE ha fet front comú amb el govern del PP i Ciutadans en l’aplicació de l’article 155. “Mai vam voler la declaració unilateral d’independència ni el 155, però un cop imposada no hi havia cap altra opció que aplicar-lo [l’article 155]”, assenyalava Sánchez.

El comitè federal va donar carta blanca a l’estratègia del primer secretari del PSC, Miquel Iceta, amb vista a les eleccions catalanes del 21 de desembre, per les quals ha confeccionat unes llistes que integren representants de l’extinta Unió Democràtica (amb Ramon Espadaler de número 3), però que ha obert a altres sectors també acollint l’exfiscal i exeurodiputat de Podemos Carlos Jiménez Villarejo. Els barons del PSOE, fins ara crítics amb Sánchez –els presidents Susana Díaz (Andalusia), Emiliano García-Page (Castella-la Manxa), Ximo Puig (País Valencià) o Guillermo Fernández Vara (Extremadura)– també van estar d’acord amb l’estratègia del PSOE de donar suport al 155. El secretari general del PSOE assegurava que el “secessionisme és el Brexit de Catalunya” i animava que “el procés sigui un mal record” a partir del 21 de desembre.

Sánchez també va aprofitar per criticar la gestió del conflicte de Catalunya que ha fet Podem, al qual va acusar d’alinear-se amb les “elits” enfront de la “solitud de la societat catalana”. “Quina tristesa d’esquerra”, va assegurar en referència a la formació de Pablo Iglesias, a la qual va acusar dient que “justifiquen que hi hagi presos polítics en altres països i es posen les mans al cap si a Espanya hi ha polítics presos per haver-se saltat la llei”, va reblar.

LA FRASE

El secessionisme és el ‘Brexit’ de Catalunya
Pedro Sánchez
secretari general del psoe


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona