Política

Una àmplia majoria dels socis de L’ANC aposta per una llista única del bloc sobiranista el 21-D

El 86% dels associats vota a favor d’una candidatura unitària oberta als líders polítics i de la societat civil empresonats

El president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, envia un missatge d’unitat als assistents a la manifestació de l’11-N

El 86% dels socis de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) s’han mostrat partidaris d’impulsar una candidatura única del bloc sobiranista a les eleccions del proper 21 de desembre.

L’entitat ha plantejat en una consulta als seus associats la pregunta de si volen “que l’ANC promogui una única candidatura del bloc sobiranista oberta a líders polítics i de la societat civil empresonats i perseguits judicialment”.

Un total de 11.555 membres de l’Assemblea han participat en la votació, una proporció superior a la que va celebrar el 2016 sobre el referèndum.

La consulta s’ha tancat a les 22.00 hores d’aquest dissabte després d’estar oberta 31 hores. El Sí ha obtingut 9.922 vots, el 86 %; el No, 1.379, el 12%, i 254 s’han abstingut (2%).

Davant d’aquests resultats, l’ANC ha afirmat que “els resultats són clars” i, per tant, treballarà “com a nexe d’unió entre totes les possibles candidatures per aconseguir una única llista”.

La consulta s’ha celebrat arran del mandat del Secretariat Nacional de 4 de novembre d’impulsar les negociacions per una àmplia coalició independentista. Davant les dificultats, el Secretariat Nacional extraordinari d’aquest dijous a la nit va plantejar la necessitat de consultar els socis.

“La nostra força és la vostra unitat”

El president de l’ANC, Jordi Sànchez, ha fet aquest dissabte una crida a la unitat de les forces sobiranistes. En un missatge llegit per la seva filla al final de la manifestació de l’11-N, Sànchez ha reivindicat el “compromís amb la llibertat, la democràcia i el país ve de lluny” i s’ha mostrat convençut que “arribarà fins al final”. “La nostra força és la vostra unitat”, ha afegit. El dirigent civil empresonat ha subratllat que en un país “plural” com Catalunya aquesta unitat “encara té més valor”.

Sànchez ha reconegut que “queden encara etapes per recórrer en aquest nostre viatge” però ha demanat que “ningú dubti que les farem totes i al final guanyarem”. “El 21 de desembre a votar i a guanyar!”, ha animat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona