Política

Eleccions 21-D

Rajoy crida a la “majoria silenciosa” a omplir “les urnes de veritat” el 21-D

El líder del PP entra en la precampanya amb a la seva primera visita a Catalunya des d’abans de l’1-O

García Albiol agraeix al president del govern espanyol haver aplicat l’article 155

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha fet la seva primera visita a Catalunya des de l’1 d’octubre i de l’aplicació de l’article 155 per assistir a la presentació oficial del candidat popular als comicis, Xavier García Albiol.

Rajoy ha desembarcat aquest diumenge a Barcelona per donar el tret de sortida a la precampanya del PP per les eleccions del 21 de desembre i ho ha fet amb una apel·lació a la “majoria silenciosa i silenciada” perquè converteixi “la seva veu serena en vot” i ompli “les urnes de veritat” als comicis.

El líder del PP ha assegurat que és necessari que “la veu de la democràcia acudeixi a les urnes per omplir-les a favor de la convivència i la tranquil·litat a Catalunya, Espanya i Europa”.

El cap de l’executiu espanyol s’ha vantat de convocar ell mateix els comicis i ha garantit que “seran nets, plenament democràtics, amb cens i amb transparència en el seu desenvolupament i escrutini”.

Rajoy ha justificat que l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola era “inevitable” després d’haver esgotat totes les vies i per tal d’aturar “la deriva independentista” i restablir l’ordre democràtic. A més, ha assegurat que qualsevol altre país d’Europa que s’hagués trobat amb la mateixa situació hagués activitat aquest mecanisme.

Dues setmanes després de posar-lo en funcionament, ha apostat per “recuperar afectes” i recobrar “la Catalunya sensata, pactista, emprenedora, dinàmica i mestissa” que “tant ha contribuït al benestar i progrés d’Europa”. I també per “deixar molt clar que junts som més, més forts, més pròspers i millors”.

En aquesta línia, ha fet una crida a evitar qualsevol classe de boicot i ha demanat als ciutadans espanyols que continuïn consumint productes catalans. També ha animat les empreses a quedar-se a Catalunya. Segons ell, tots els sectors de l’economia catalana “ja pateixen” les “sectàries, divisòries i frívoles decisions” dels independentistes i per això és “tan urgent” una nova etapa que eviti majors danys econòmics i que impedeixi que els catalans hagin de pagar la “factura” de la “fractura”.

El líder popular no havia tornat a Catalunya des del passat 15 de setembre, quan va participar en una reunió de la junta directiva del PP, però ja ha avançat que pensa tornar durant la campanya. Ho farà en almenys tres ocasions: el diel 8 de desembre, que és el dia de l’aniversari de García Albiol, i també abans i després d’aquesta data.

Rajoy ha lloat la figura de l’exalcalde de Badalona, que ha definit com un polític “fill de la Catalunya real, la Catalunya mestissa i oberta que ha plantat cara als excessos i abusos dels separatistes”.

Gràcies pel 155

De la seva banda, García Albiol ha agraït al president espanyol que hagi aplicat l’article 155 de la constitució espanyola, “que hagi cessat Puigdemont, Junqueras i tot el seu govern, i que hagi tancat les ambaixades i els xiringuitos repartits per tot el món per donar pessebre a tots els independentistes”.

El president del PP a Catalunya ha negat que les eleccions del 21 de desembre siguin plebiscitàries però ha advertit que “ens hi juguem si seguir amb la crisis i el caos al qual ens ha portat Puigdemont i Junqueras o tornar al camí de la recuperació, la pau i d’un govern de la legalitat”.

És per això que ha convidat el PSC i Cs anar plegats per oferir “un projecte alternatiu a la ruptura dels últims anys”. Al PSC, però, l’ha advertit que un acord dels socialistes amb ERC i els Comuns seria un nou tripartit i “una traïció a milers de catalans i espanyols”. A Ciutadans els ha animat a mantenir la postura que tenen en aquest moment i a no caure en “temptacions electoralistes per sobre del futur i del benestar de Catalunya i Espanya”.

Albiol ha rebutjat que hi hagi presos polítics i ha defensat que a l’Estat espanyol no es tanca ningú per les seves idees, sinó que per estar al marge de la legalitat. N’ha posat d’exemple els diputats Joan Tardà i Gabriel Rufián, els quals, segons ha dit, també defensen les mateixes idees que els empresonats i, en canvi, no els han tancat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona